Suze liju kurje oči

KURIJE oči (clavus) ljudi često zamjenjuju s bradavicama riječ je konusnim roževinama najčešće na nogama nastalim uslijed neprikladne obuće ili deformiranih stopala.

Zapravo, koža se na kronični pojačani pritisak brani stvaranjem debelih naslaga koje onda čovjeku - ta poznato vam je - nanose bol "poput trna", stoji u napisu "Kako izliječiti kurje oči?", objavljenom u Gospodarskom listu. Bol je ponekad toliko velik da osjetljivijima može natjerati suze na oči. Djeca u pravilu ne obolijevaju od kurjih očiju i ne radi se o prenosivoj bolesti. Pri liječenju, postupa se slično kao i sa bradavicama. Pomoćna, naglašavamo, pomoćna sredstva za otklanjanje bradavica, najčešće su - biljni sok iz peteljke lista smokve, rosopasa, maslačka. Nakon premazivanja kurjeg oka ili kurjih očiju tretirano mjesto može postati smeđim. Oprez kad mažete mjesta na obrazu, što je dobro za kurje nije dobro za prave oči! Postoji još čitav niz navodnih narodnih recepata protiv kurjih očiju no mnogi ne vrijede ni pišljiva boba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno je, kažu liječnici, koristiti koncentrate kiselina, užarene igle i slična pomagala, jer se lako može uz uklanjanje kurjeg oka oštetiti zdravo tkivo. I eto više štete nego koristi!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara