Suzuki Kizashi: Najava prestižne limuzine

Suzuki Kizashi: Najava prestižne limuzine

SUZUKI će u Frankfurtu prikazati tri noviteta među kojima su dva posebno zanimljiva. Splash je novi ulazni model tvrtke, a Kizashi studija na čijoj osnovi će biti razvijen novi model iz D segmenta.

Splash je potpuno novi model, četvrti po redu u posljednje dvije godine. Najmanji Suzukijev model vješto kombinira europski dizajnerski izraz i japansku recepturu za gradski automobil. Svega 3,7 metara dugačak i 1,7 metara širok automobilčić posjeduje prostran interijer posljedica čega je izražena praktičnost. Kad se pojavi na tržištu ppočetkom proljeća Splash će se nuditi u tri motorne izvedbe, dvije benzinske (1.0/65 KS, 1.2/86 KS) i jednoj dizelskoj (1.3/75 KS).

Priča za sebe je Kizashi, atraktivna studija kojom Suzuki nastoji napraviti iskorak u ponudi dosad ograničenoj na kompakte i terence. S obzirom na globalne aspiracije i dosadašnje uspjehe ova studija ima velike izglede da postane podloga za razvoj novog modela. U Suzukiju su uvjereni kako će upravo taj model označiti treću fazu razvoja čiji cilj je globalna prisutnost marke kao snažnog proizvođača automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj debi imat će i SX4 u WRC izvedbi, netom prije natjecateljskog debija u utrci na Korzici. Model će posljednja testiranja odraditi potkraj godine na utci u Velikoj Britaniji, a već u siječnju Suzuki će biti član odabranog WRC društva.

Sudeći po 15-postotnom rastu u prošloj fiskalnog godini Suzuki je na dobrom putu da još približi prodaju automobili ponudi motocikala. Naime, tvrtka je u prošloj godini proizvela 2,22 milijuna vozila i čak 3,06 milijuna motocikala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara