Svađa već u prvoj epizodi novog showa Fittest Family, neki su od muke povraćali

Svađa već u prvoj epizodi novog showa Fittest Family, neki su od muke povraćali
Foto: RTL

U PRVOJ epizodi novog RTL-ovog showa Fittest Family gledateljima su se predstavili treneri Vlado Šola, Nika Fleiss, Norbert Žmegač Kunić te slovenski akrobatski duo F&B, koji čine Filip Kržišnik i Blaž Slanič. Oni će voditi 14 četveročlanih hrvatskih i slovenskih obitelji kroz razne izazove, a svi imaju samo jedan cilj – pobijediti kako bi osvojili zlatnu polugu vrijednu 200 tisuća kuna.

U prvom izazovu našlo se sedam obitelji, od kojih prvoplasirana ide direktno u trenerski odabir, a ostalih šest će se morati suočiti s novim izazovom, i to tako da se po tri obitelji natječu između sebe. Najlošije obitelji iz te dvije skupine idu u eliminator nakon čega ona najlošija automatski napušta natjecanje.

Prvi izazov zvao se "Tunel strave", a led je probila obitelj Rimaj. Tata Roman je prvi predstavio svoju obitelj i dosta spretno krenuo u izazov, a nakon njega je startala supruga Silvija. Nisu većih problema imala ni njihova djeca, Rene i Nika te su zadatak završili za 3:56 minuta. 

Drugi su u izazov krenuli Perinovići – tata Valter, supruga Tatjana i kćeri Klara i Ella. Tata je zaključio da je najbolje da Klara krene prva jer je sportski iznimno aktivna i spretna. Nakon nje je išao tata, koji je odmah na početku ozlijedio nogu pa je zadatak odradio gotovo šepajući. Perinovići su se dosta namučili sa zadatkom i na kraju su bili sporiji od Rimaja. Njihovo prolazno vrijeme je bilo 4:58 minuta. 

Treći su bili Bukvići u sastavu: tata Miro, mama Danica i kćeri Teodora i Anastasija. Iako su zadatak izvršili bez poteškoća, nisu bili dovoljno brzi pa su tako Rimaji ostali na vodećem mjestu. 

Četvrti su išli Slovenci, obitelj Podobnik. Predstavljaju ih mama Andreja, kći Tia, sin Nal te tata Tomaž, a baš svi su sportski aktivni – trče, bicikliraju, planinare… Najviše problema sa zadatkom je imala 14-godišnja Tia, koja se mučila nositi kutije od 15 kilograma zbog svoje sitne građe, tako da ni obitelj Podobnik nije uspjela skinuti s vodećeg mjesta Rimaje.

Obitelj Buza prava je sportska obitelj. U Fittest family natječu se tata Goran, kći Vanessa te sinovi blizanci Erik i Patrik. Dobitnici su brojnih medalja u kickboxingu, među kojima su i zlatne medalje na europskim i svjetskim natjecanjima. S takvim natjecateljskim duhom pristupili su i izazovu "Tunel strave" - prvi je krenuo sin Erik i jako brzo je prošao svoj dio puta. I kći Vanessa je brzo riješila zadatak, ali se zato tata Goran dosta mučio sa svojim dijelom. U jednom trenutku je čak i pao s kuglom od 10 kg u rukama. Sin Patrik je maestralno brzo riješio svoj dio pa su tako Buze na kraju imali bolji rezultat od Rimaja – poligon su prešli za 3:37 minuta. Dobar rezultat dodatno je začinila i torta za tatu Gorana, koji je proslavio 40. rođendan na setu.

Obitelj Švigač je predzadnja išla u "Tunel strave". U show ih je prijavila sestra Lucija, a osim nje, u timu su braća Borna i Mislav te tata Dean. Švigači se nisu mogli dogovoriti oko taktike kojom će prolaziti zadatak pa nije nedostajalo povišenih tonova. Na kraju je prvi na poligon krenuo Borna, a nakon njega brat Mislav, koji je pao na doskoku niz stepenice. Kći Lucija je riješila svoj dio brzo, a posljednji je išao tata Dean, koji se dosta namučio sa zadatkom pa tako na kraju nisu uspjeli biti bolji od Buza.

Zadnja na izazov je išla slovenska obitelj Jarc, koju čine mama Brigita i sinovi Jakob, Jernej te Jonatan. Braća su bila složna da će pomoći mami oko rješavanja zadatka samo kako bi ostvarili što bolji rezultat. Na kraju se pokazalo da je mama doista najslabija karika, a njihovo krajnje vrijeme je bilo 4:26 minuta.

Koliko im je izazov bio težak, svjedoči i to da su neki članovi obitelji na kraju povraćali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara