Svjetska premijera Škode Fabije Combi u Hrvatskoj

NE DOGAĐA se svaki dan da neka svjetska autokompanija odlučiti predstaviti svoj novi model upravo u Hrvatskoj. U stvari, nije se dogodilo nikad - do sada.

Split, po Splićanima najljepši grad na svijetu, čini se kao idealno mjesto za upoznavanje ne samo Škode Fabije Combi, već i Hrvatske. Oko sedamsto europskih i svjetskih novinara iz 25 svjetskih zemalja imati će priliku od 19. do 30. studenog doživjeti plasman nove generacije jedne od najpopularnijih Škoda modela. 


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Novi model nudi putnicima više udobnosti i prostora te u usporedbi s dimenzijama postojećeg Fabia Combi modela, novi je model narastao za 7 mm u dužinu te 46 mm u visinu. Dužina, širina i visina (4,239 mm, 1,642 mm i 1,498 mm) čine solidan temelj za prostranu unutrašnjost vozila. 

Ponudu motora čine tri benzinska (1.2 12V HTP/51 kW, 1.4 16V/63 kW i 1.6 16V/77 kW) i tri dizelska motora (1.4 TDI PD/51 kW, 1.4 TDI PD/59 kW i 1.9 TDI PD/77kW), svi opremljeni s petstupanjskim mjenjačem. Po želji, motor 1.6 16V/77 kW može se opremiti sa šeststupanjskim automatskim mjenjačem (Tiptronic).


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Volumen prtljažnika povećan je za 54 litre što sada iznosi 480 litara. S potpuno preklopljenim stražnjim sjedalima, ukupan volumen prtljažnika iznosi 1460 litara; što je za 235 litara više od modela prethodnice. Ključne prednosti su prostranost za putnike na stražnjem sjedalu, prostran prtljažnik (480 l/1,460 l), pregršt spremišta i polica za odlaganje stvari, itd.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Unutrašnjost vozila osjetno je kvalitetnije izvedbe nego dosad s pokrovom prtljažnika poznatim iz Octavije Combi te s mogućnošću narudžbe držača bicikla u prtljažniku. Do sada, Škoda Auto je širom svijeta ukupno prodala preko 630.000 Fabia Combi modela prve generacije, a proizvodnja  tog modela nastavit će se do kraja 2007. godine. Početak prodaje nove Fabije Combi u Hrvatskoj najavljen je za 29. veljače iduće godine. Srećom što je prijestupna godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara