Svladajte ovih 10 jednostavnih trikova i vaši će selfieji izgledati fenomenalno

Svladajte ovih 10 jednostavnih trikova i vaši će selfieji izgledati fenomenalno
Foto: Instagram

AKO VOLITE objavljivati selfieje, sigurno već znate neke trikove, ali najvjerojatnije ne primjenjujete sve ono što prakticiraju ljudi koji dobivaju tisuće lajkova na jednu fotografiju. Fotografiranje sebe postala je prava vještina, a svi žele izgledati savršeno na slici pa koriste razne metode kako bi to postigli, piše Cosmo.ph.

Uz ovih 10 trikova oduševit ćete sve svojim selfiejima.

1. Nađite najbolji kut

Isprobajte kameru iz raznih kutova i pronađite onaj iz kojeg najljepše izgledate. To možete utvrditi i pregledavajući stare fotografije, obraćajući pažnju na to ispada li vam ljepše lijevi ili desni profil i pod kojim vam kutom lice izgleda najtanje.

2. Razvijte svoju jedinstvenu pozu

Stavite ruku na bradu, u kosu, na obraz, kako god vam se čini da je najljepše, i ostanite dosljedni toj pozi da biste bili prepoznatljivi.

3. Nađite najbolje osvjetljenje

Uvijek se okrenite prema svjetlosti, bilo da radite selfie van ili u zatvorenoj prostoriji, jer će ona smanjiti vidljivost podočnjaka pa ćete izgledati svježije.

4. Podesite tajmer

Selfieji koje ste napravili ne držeći mobitel bolje prolaze s brojem lajkova pa podesite tajmer, spustite telefon i pozirajte kako želite

5. Diskretno se našminkajte

Malo rumenila i sjaja za usne mogu napraviti veliku razliku. Ipak, kad god možete, napravite fotografiju bez šminke jer ćete tako ostaviti dojam da ništa ne skrivate.

6. Koristite rekvizite

Budite kreativni. Pozirajte s cvijetom, čašom vina, knjigom ili nečim drugim što će obogatiti fotografiju i pojačati njen učinak.

7. Izrezivanje

Dobro izrezivanje fotografije je ključno ako želite da ona ispadne fantastično. Slobodno izrežite neke dijelove sa selfieja kako biste izbacili nepotrebne elemente koji samo mogu odvući pažnju.

8. Koristite aplikacije za uređivanje fotografija

Aplikacije za uređivanje fotografija jako su zgodne jer mnoge od njih automatski uljepšavaju sliku uz samo nekoliko modifikacija. Isprobajte NOMO, Foodie i VSCO, iako možete naći i aplikaciju koja samo vama odgovara.

9. Iskoristite ogledalo

Svi smo katkad pozirali ispred ogledala, ali mnogima se nisu svidjeli rezultati koje su dobili pa nisu objavili nastalu fotografiju. Kada otkrijete svoj najbolji kut, primijenite ga i za selfieje u ogledalu i uspjet ćete privući veliku pažnju svojih pratitelja i prijatelja.

10. Ne opterećujte se

Nemojte se živcirati ako vam ne ide od ruke, na kraju krajeva to je samo selfie. Što se više živcirate, teže će vam biti postići željeni učinak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara