Tajanstveni leteći fantom nakon 38 godina viđen nad Srbijom

INAČE mirni gradić Ljubovija smješten u zapadnoj Srbiji proteklih je dana sve samo ne miran. Naime, mještani tog gradića na Drini tvrde da su vidjeli leteću figuru u obliku čovjeka kako leti iznad njihovih krovova.

Tajanstveni fantom na leđima je imao plašt, a oči su mu "čudno sjale", piše srpski Blic pozivajući se na izjave svjedoka.

Prema riječima očevidaca, figuru misterioznog letača okruživao je "čudan odsjaj". Letač je najprije s krova u Karađorđevoj ulici preletio na krov takozvane Žute zgrade, da bi nakon toga   velikom brzinom odlepršao prema "Ljubovijatransu".

Cijela priča počela je zvučati koliko-toliko uvjerljivo kad su letećeg fantoma opisali i novi svjedoci, koji su ga spazili kod brda Klik. Njihov opis bio je potpuno identičan opisu prvih očevidaca, piše srbijanski Blic.

Dakle, ako ćemo vjerovati stanovnicima Ljubovije, ljudska figura sa crnim plaštom i motorom na leđima leti iznad Srbije i ostavlja ljude u čudu.

Po Ljuboviji kruže razne priče, od toga da su grad napali izvanzemaljci, do toga da netko ima lutku na daljinsko upravljanje. U svakom slučaju, leteći fantom uspio je potisnuti i utakmicu Partizana u Ligi prvaka u drugi plan.

 

Ljubovijskoj policiji, bar dosad, nitko nije prijavio biće čija je pojava bez daha ostavila i one stanovnike koji ne vjeruju u čuda ove vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo se, pak, odali malom istraživanju, koje nas je dovelo do saznanja kako leteća bića slična ovome viđenom u Ljuboviji u svijetu nisu nepoznanica.

U zapadnoj Virginiji 1966. godine skupina mladića prvi je put na nebom iznad groblja ugledala smeđe stvorenje čovječjeg oblika, koje je oko sebe ostavljalo golem svjetlosni trag. Isto biće viđeno je te godine na više lokacija u Virginiji, ali i u Ohiou 1967. godine.

Znanstvenici su nakon iscrpnog istraživanja, golemo biće s crvenim očima nazvali "Mothman". Iako je u priču zaista teško povjerovati, stanovnici Ljubovije možda će se moći pohvaliti kako su svjedoci pojavljivanja istinskog fenomena, viđenog tek nekoliko puta. 

O "Mothmanu" i njegovom životu napisan je niz knjiga, a čudnovato biće poslužilo je i za scenarije filmskih hitova. 

Na Internetu postoje stranice posvećene isključivo ovom tajanstvenom letaču s detaljnim opisima njegova pojavljivanja, kao i izjavama preplašenih svjedoka.

Koliko je istine u cijeloj strci oko "Mothmana" koji se navodno pojavio u susjednoj nam Srbiji, vidjet ćemo tek kad se "leteći čovjek" odluči na svoj sljedeći zamah.

(Foto: Wikipedia)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara