Tajvanski slikar dvije će godine putovati svijetom na biciklu

Tekst: P.R.
Foto: AFP

TAJVANSKI slikar Wu Shih-chang krenuo je na pustolovinu života tijekom koje će pokušati obići cijeli svijet na biciklu. Dvadesetosmogodišnji umjetnik na put je krenuo jutros s ciljem da u dvije godine prođe veći dio zemaljske kugle i potakne ljude diljem svijeta da uživaju u životu i ispune svoje snove.

"Uzbuđen sam i prestrašen u isto vrijeme. Od danas moj život više neće biti isti, sve će se promijeniti", izjavio je Wu Shih-chang lokalnim medijima na tajvanskom aerodromu  prije ukrcaja na let koji će ga odvesti do Aljaske. Od tamo bi se trebao zaputiti prema Sjevernoj i Južnoj Americi, zatim Europi, Africi, Aziji te Australiji gdje će i okončati svoj put. Biciklom planira proći sve kontinente osim Antarktike, a oceane će prelaziti avionom ili brodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pustolovnog duha, optimizma i želje za avanturom, mladi Tajvanac sa sobom nosi i 25 kilograma opreme i svega 8 tisuća dolara koje je uspio uštedjeti. Osim nedostatka novca, probleme bi mu na putu mogao praviti i prelazak granica, odnosno dobivanje viza za zemlje koje nemaju diplomatske odnose s Tajvanom.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara