Tamara (13) pobjegla od kuće kako bi otišla na prijemni za matematičku gimnaziju

Tamara (13) pobjegla od kuće kako bi otišla na prijemni za matematičku gimnaziju
Screenshot: YouTube

TAMARA Blažić (13) iz Niša u Srbiji proteklog je vikenda digla na noge cijelu susjednu zemlju. Djevojčica je prvo nestala, a onda su njezini roditelji shvatili da je pobjegla od kuće. Priča je dobila nevjerojatan epilog kada je djevojčica viđena na prijemnom ispitu za jednu matematičku gimnaziju u Beogradu.

Kako pišu srbijanski mediji, roditelji djevojčice protivili su se njezinoj odluci da polaže prijemni ispit za matematičku gimnaziju prije vremena. Školski sustav u Srbiji omogućava izuzetno nadarenoj djeci da upišu matematičku gimnaziju prije nego što završe osnovnu školu, ako polože prijemni ispit. Budući da se Tamarini roditelji nisu složili s njezinim naumom, ona je pobjegla od kuće i nakon nekoliko sati viđena je u Beogradu na ispitu.

Policija ju je zatim pronašla u autobusu za Niš, a njezina teta medijima je potvrdila da je djevojčica vraćena roditeljima. Nakon što je saznao za njezinu priču, djevojčicu je odlučio kontaktirati Srbin Raša Karapandža, šef Katedre za financije na Sveučilištu EBS u Wiesbadenu u Njemačkoj i ponuditi joj stipendiju za dalje školovanje.

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara