Tamara Obrovac nominirana za nagrade BBC-a

HRVATSKA etnojazz glazbenica Tamara Obrovac nominirana je za ovogodišnju nagradu BBC Radija 3 za "world music", izvijestila je danas njezina izdavačka kuća "Cantus".

Uz Tamaru Obrovac, na popisu nominiranih u raznim kategorijama jedne od najprestižnijih "world music" nagrada su Cesaria Evora, Ibrahim Ferrer, Caetano Veloso, Trilok Gurtu, Khaled i Manu Chao.

Nominacije za treću po redu dodjelu BBC-jevih nagrada proglašene su 26. listopada u Sevilli, na 9. WOMEX-u, vodećem svjetskom okupljalištu stručnjaka na području "svjetske glazbe".

Tamo je sastavljena popis nominiranih u osam kategorija - Sjeverna, Srednja i Južna Amerika, Afrika, Srednji istok i Sjeverna Afrika, Azija i Pacifik, Europa, "Preko granica", "Novi izvođač" i "Club Social".

Imena pobjednika znat će se 31. siječnja iduće godine, a koncert nekih od dobitnika održat će se 9. ožujka u Edinburghu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnost nagrada BBC Radija je što se one ne dodjeljuju po žanrovima, već po zemljopisnim cjelinama kojima pripadaju, a uvažavaju se i debitanti, inovatori i klupski izvođači.

Dosadašnji pobjednici bili su, među ostalima, Djelimady Tounkara, Cachaito Lopez, Manu Chao, Orchestra Baobab i Gotan Project.

U kategoriji europskih umjetnika uz Tamaru Obrovac nominirani su Ojos de Brujo iz Barcelone, poljski trio Kroke i španjolska grupa, Radio Tarifa iz Madrida.

Skladateljica, pjevačica i flautistica Tamara Obrovac (1962.) povezuje jazz standarde i vlastite skladbe s folklornom glazbom zavičajne joj Istre. S pratećom grupom Tamara Obrovac na koncertima pozornost izaziva komunikativnom, gotovo kabaretskom scenskom prezentacijom te originalnošću glazbenog izričaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara