Tamara Obrovac u srpnju sprema tri dana porečkog jazz užitka

Foto: PR Fotografije

GRAD Poreč i ovog ljeta postaje jazz prijestolnica koja će ugostiti najznačajnija imena međunarodne jazz scene. Drugi Jazz Festival održat će se na sedam lokacija u Poreču, od 6. srpnja od 9. srpnja 2011. godine, pod palicom umjetničke direktorice festivala, vrhunske glazbenice Tamare Obrovac. Zvuci live jazza će publiku Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Vile Polesini.

Prva večer glavnog programa odvijat će se 7. srpnja 2001. u Eufrazijevoj bazilici, najljepšom sačuvanom spomeniku iz šestog stoljeća, uvrštenom na listu svjetske baštine UNESCO-a. U jedinstvenom sakralnom ambijentu bazilike nastupit će vodeći europski jazz glazbenik Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.

U petak 8. srpnja i subotu 9. srpnja glazbenicima i publici domaćin će biti otočić Sv. Nikola nasuprot porečke rive, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnog programa Jazz Festivala. Na pozornici tik uz more u petak 8. srpnja nastupit će kvartet nove zvijezde jazza, Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.

U subotu 9. srpnja večer otvara jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza - Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza. Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit ćemo u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav - Nils Landgren Funk Unit. Uvod u glavni program 2. Jazz Festivala bit će koncert u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, 6. srpnja. Nakon iznimno pozitivnih reakcija domaće i svjetske javnosti na prvo prošlogodišnje izdanje festivala, nije bilo upitno da će se jazz u Poreču pretvoriti u tradicionalno događanje za sve ljubitelje dobrog zvuka, mirisa mora i mediteranskog šarma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara