Tarik Filipović o tome kako se postaje Bosanac: Udari o zid glavom, jako!

Foto: Index

DANAS je tema emisije "Osmi kat" Danijele Trbović,  bila "Nema stranaca do Bosanaca". Stoga su u emisiji gostovali voditelj i glumac Tarik Filipović, glazbenik Kemal Monteno te Ivica Propadalo i Daria Lorenci. Pričali su o svojim prvim zagrebačkim danima i otkrili jesu li se suočavali s predrasudama. Šarmantni Tarik izjavio je kako se prvih studentskih dana u Zagrebu financirao pranjem automobila, konobarenjem te prodavanjem novina. Iz studentskih dana ostala mu je i uspomena na studentske tulume uz bocu "Ribara".

Ubrzo se Danijeli i Tariku u studiju pridružio Kemal Monteno, koji je u duetu s Tarikom otpjevao nekoliko svojih hitova. Tom prilikom Kemal je ispričao kako je nastao hit Indexa "Bacila je sve niz rijeku". Jedne su večeri, naime, oko ponoći, dečki iz Indexa došli u Kemalovu kuću te mu rekli kako žele snimiti pjesmu za koju su imali glazbu, ali ne i riječi. Montena je za tekst inspirirala djevojka s kojom se viđao u mladosti. Naime, davno prije njegove Branke, Kemal je otišao u Čapljinu kako bi vidio curu s kojom se tada viđao. Bilo je ljeto, a Monteno je izašao iz vlaka i vidio djevojku. Stajala je bosa u jednom vrtu. Otud, naime, početak spomenute pjesme.

Danijeli, Tariku i Kemalu su se tijekom emisije u studiju pridružili i Ivica Propadalo te Daria Lorenci. Filipović je za kraj rekao kako nema osjećaj da je dolaskom u Zagreb promijenio i državu jer je akademiju upisao tijekom Jugoslavije. Otkrio je i recept kako postati Bosanac. "Kako se učlaniti među Bosance?", pitala je Danijela poznatog voditelja. "Udari o zid glavom. Jako", ispričao je nasmijani Tarik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara