Tarik i Rene napravili novu predstavu: Na kraju smo starci koji su isti oni spermići s početka

Foto: Index

TARIK FILIPOVIĆ i Rene Bitorajac zgotovili su svoj drugi autorski kazališni projekt. Nakon "Magic Act Showa", gledat ćemo ih u novoj predstavi "Spektakluk", koja će imati premijeru 26. veljače u Kerempuhu. "Ponosni smo na nju, radimo na njoj godinu dana. U njoj smo samo nas dvojica glumci, igramo 11 likova, isprepleteno s nekim video materijalima u službi predstave, jer se treba i presvući tu i tamo. Pokušali smo nekako zaokružiti život od začeća pa do pred kraj. Između toga je i vrijeme u kojem živimo, to jest, naš osvrt na to, reality showovi, paparazzi na svakom ćošku, kako se klinci danas igraju, kako smo se mi igrali, kako klinke brzo sazrijevaju...", rekao je za Index Tarik.

Glumac nam je objasnio i otkud naziv predstave. "Zove se Spektakul, jer sve je oko nas spektakl, sve neke `prekrasne` stvari. A nastavkom `luk` smo htjeli pojačati negativnu konotaciju, ono, mamurluk, seljakluk i slično, zato je i spektakluk. Naravno da u njoj ima spektakularnih stvari, ali to ćete otkriti kada odete na blagajnu, otvorite novčanik i kupite kartu, pa uživate u sat i 40 minuta `Spektakluka`", kaže Tarik.

"Glumit ćemo bebe, stiliste, bračni par, Dalmatince..."

U predstavi će se zajedno s Reneom transformirati u osobe u različitim životnim periodima. U njemu igramo spermiće, to je crtani film, pa smo bebe, pa klinci, pa malo veći klinci, pa zaposleni ljudi, pa dva stilista na četiri jezika bivše Jugoslavije, pa dva Dalmatinca, dečko i cura na prvom spoju, muž i žena nakon deset godina braka, a na kraju smo dva starca koji su oni isti spermići s početka"", objašnjava glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Reneom se, kaže, za divno čudo nije ni jednom posvađao dok su radili novu predstavu

Suradnja Tarika i Renea ne može nikoga iznenaditi, s obzirom na to da imaju dugu zajedničku prošlost. "Pogodilo se tako da smo zajedno bili na akademiji, rođeni smo iste godine, istog mjeseca, samo što je on stariji devet dana. Počeli smo surađivati i shvatili da se odlično nadopunjujemo i kroz svih 16 godina, koliko profesionalno radimo zajedno, naigrali smo se predstava, napisali scenarija, glumili, vodili, igrali u serijama", kaže Tarik. Ipak, s kolegom ne provodi puno vremena izvan posla. "Jesmo prijatelji, ali ne družimo se previše privatno, previše smo različiti da bi se intenzivno družili. Znali smo se posvađati, ali ne opasno. Za divno čudo, tijekom rada na ovoj predstavi, nismo ni jednom. Očito smo malo sazrijeli i on i ja", misli Tarik.

""Kada je u pitanju skidanje, ako je to obnaživanje zbog obnaživanja, ja sam uvijek protiv toga, kao i protiv psovki"

Svaka mu je nova uloga novi izazov te ne može zamisliti da se neke komplicirane uplaši. "Apsolutno se ne bih bojao bilo koje uloge, što je kompliciraniji lik kojeg glumim, to mi je veći izazov", kaže. A što je sve spreman učiniti za neku ulogu ovisi o tome koliko je želi i koliko su zahtjevi umjetnički opravdani. "Kada je u pitanju skidanje, ako je to obnaživanje zbog obnaživanja, ja sam uvijek protiv toga, kao i protiv psovki na filmu ili u kazalištu. Ali, mi smo igrali `Izbacivače` gdje je bilo jako puno psovki i nikad se nitko nije žalio jer su sve bile u funkciji predstave. A kad netko opsuje bez razloga, to vam tako zapara uši, isto tako i s tim nekim zahvatima, skidanjem, nekom drastičnom promjenom izgleda. Ne znam koliko bih sada daleko, išao, možda ste me to trebali pitati ranije, kada sam bio mlađi i luđi. Sada sve volim raditi mirno i fino, polako", veli Tarik.

Dok je na probama, snimanjima i ostalim poslovima kojima se bavi, o obitelji doma brine njegova supruga Lejla, koja se upravo tome i posvetila. Pitali smo glumca može li zamisliti obrnutu situaciju, u kojoj bi on bio "domaćica", a supruga zarađivala. "Mogu se ja zamisliti u puno uloga, ali ovako je kako je. To je pitanje koje jednostavno ne traži odgovor", rekao nam je Tarik.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara