Tatjana djevojkama u Top modelu: Vi ste tu da budete mirne i disciplinirane!

Tatjana djevojkama u Top modelu: Vi ste tu da budete mirne i disciplinirane!

NAJVEĆE razočaranje u novoj reality sezoni nastavlja u revijalnom tonu - djevojke negoduju na sve što im se predloži i ponudi, a Tatjana Jurić i dalje se uživljava u ulogu stroge modne mentorice. Natjecanje su ovog tjedna napustile 17-godišnja Maja Majurec i 22-godišnja Dea Frua, obje pritom glumeći kako ih "nije briga, jer one znaju kakve su zapravo osobe". Da ih je ipak briga, otkrile su skoro zaplakavši u oproštajnom obraćanju javnosti.

Dresura u Dachsteinu

Kandidatkinje "Hrvatskog top modela" otputovale su u Austriju, kako bi na glečeru Dachsteinu, na nadmorskoj visini od 2700 metara, pokazale umijeće hodanja na crvenom tepihu, a Borut Mihalić i Tatjana Jurić doveli su ih u robnu kuću i zadali im u najmanju ruku ponižavajući zadatak, koji bi valjda trebao pokazati koliko su djevojke u modnom svijetu tretirane kao proizvodi i(li) roboti. U 15 minuta morale su, naime, odabrati odjeću, odjenuti je i u izlogu obnašati časnu dužnost lutke. Na Borutov pljesak mijenjale su pozu, a kad su pomislile da su dotaknule dno, dočekao ih je Marko Grubnić.

"Modni Mačak će pročistiti vašu garderobu. Modni svijet je pun odricanja i naviknite se na to", rekla je djevojkama isforsirano stroga Tatjana Jurić, nakon čega je svaka od njih morala svoj kufer ponuditi Grubniću na raspolaganje. "Ovo?! Nema šanse", govorio je dok je  odjeću djevojaka s gađenjem bacao u kutiju zvanu "modni otpad". Jedna je djevojka ostala bez piercinga, a većina je, kako bi spasila pokoju trenirku, dobar dio odjeće pravdala izgovorom: "To mi je pidžama!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojkama na svakom koraku pune glavu "mračnom stranom" modnog biznisa, ističući da ih u pohodu na piste i editorijale nitko neće maziti ni paziti, no za "pedagogiju" koju provode u "Hrvatskom top modelu" i najveći laik može zaključiti kako je malo pretjerana što se tiče inzistiranja na takvoj vrsti discipline. Kandidatkinje su, s druge strane, toliko zbunjene, nedorasle zadatku i prgave da kod gledatelja, umjesto simpatije, pobuđuju uglavnom averziju, predstavljajući se kao plitke cure koje su zbog napretka u negledanom reality showu spremne na sve.

"Sunce mi je smetalo, ništa nisam vidjela", "Hladno mi je, sve su cure dosadne" i "Stalno mi se spava" samo su neke od rečenica koje kolaju dvosatnom emisijom. Cure ne vole žiri, nisu oduševljene kad moraju napraviti nešto što bi im kao manekenkama moglo i poslužiti, a jedna drugu - ne podnose. Ti rijetki trenuci prepiranja, u kojem su "glupačo" i "ti si mene opsovala prva" najjači argumenti, zapravo su jedino zanimljivo u showu koji, usput rečeno, još nema svoje favorite.

Tatjana pretjeruje?

Posebno stroga polako, ali sigurno postaje Tatjana Jurić, zapravo vrlo talentirana i atraktivna voditeljica koja se našla u nezahvalnoj ulozi. Djevojkama naređuje i sarkastično im priča o pravilima u modnom svijetu kao da je sama prošla sve modne uspone i padove, no nikad se zapravo i nije bavila manekenstvom. Uzevši u obzir činjenicu da joj je vrhunac modne karijere nekoliko tjedana u Milanu, njezine priče o odricanju i "svemu što vas tamo čeka" doista ne drže vodu, a očito ih je pokupila gledajući snimke na kojima to rade one koje za to imaju i temelj - Heidi Klum i Tyra Banks.

D.K.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara