Televizijski Zlatni globusi 2004.: Najviše nominacija za TV kuću HBO

AMERIČKA televizijska kuća HBO vodi po nominacijama za Zlatne globuse osvojivši ih u četvrtak u Los Angelesu čak 20, iako je ove godine pozornost usmjerena na manje poznate serije poput "Nip/Tuck", "Miss Match" i "Arrested Development".

HBO je kao i prošle godine dobila nominacije u kategoriji najbolje dramske i humoristične serije za "Dva metra pod zemljom" i "Seks i grad".

Serija o mafijašima "Obitelj Soprano" nije uključena u nominacije jer tijekom kalendarske godine 2003. nije prikazala nove epizode.

Televizijska mreža NBC, pak, najčešće je nominirana mreža s čak deset nominacija među kojima su one za serije "Zapadno krilo" i "Will i Grace".

HBO-ova mini-serija "Angels in America", adaptirana prema Pulitzerom nagrađenom djelu Tonyja Kushnera, osvojila je najviše nominacija kao jedinstveni program, čak sedam, od kojih je jednu dobio i Al Pacino kao najbolji glumac za ulogu Roya Cohana.

Sporni televizijski film "The Reagans", čija je prava za prikazivanje televizijska mreža CBS prodala sestrinskoj mreži nakon što ga je morala izbaciti iz svojeg programa zbog pritiska političkih konzervativaca, osvojio je nominacije za svoje dvije zvijezde u ulogama prvog bračnog para - Jamesa Brolina i Judy Davis.

"Seks i grad" i "Will i Grace", najpopularnije su serije na ovogodišnjoj podjeli nominacija za Zlatni globus, osvojivši svaka po pet nominacija. Osim najbolje humoristične serije, "Will i Grace" je osvojio i nominacije za svoje četiri glumačke zvijezde - Debru Messing, Erica McCormacka, Megan Mullally i Seana Hayesa.

Isto tako su i četiri glavne glumice serije "Seks i grad" - Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Cynthia Nixon i Kristin Davis - nominirane u kategoriji najbolje glumice u humorističnoj seriji.

Ove je godine Zlatni globus privukao pozornost na neke nove serije poput Foxove "Arrested Development" nominirane u kategoriji najbolje humoristične serije i na priču o suparništvu plastičnih kirurga "Nip/Tuck", nominiranu u kategoriji najbolje dramske serije.

Ostale nove serije također su nagrađene nominacijama. Glumica Alicia Silverstone iz "Miss Match" nominirana je u kategoriji najbolje glumice u humorističnoj seriji kao i Amber Tamblyn iz CBS-ove nadnaravne serije "Joan of Arcadia".

U kategoriji najbolje dramske serije su Foxov špijunski triler "24 sata", CBS-ova serija "Ekipa za očevid" i NBC-ova politička serija "Zapadno krilo".

U kategoriji humorističnih serija tu su još "Monk" i britanska serija "The Office".

(Hina) bis bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara