The Guardian preporučuje 10 malih hrvatskih otoka za ljetovanje

The Guardian preporučuje 10 malih hrvatskih otoka za ljetovanje

Foto: Instagram

BRITANCI i dalje preporučuju Hrvatsku kao idealnu turističku destinaciju. Ovaj je put The Guardian izdvojio deset malih otoka koje preporučuje kao idealna mjesta za ljetovanje.

Lopud

Samo sat vremena vožnje trajektom od Dubrovnika nalazi se Lopud koji nudi mir i udaljenost od gradske vreve. Otok ima samo 220 stanovnika, a budući da mu je površina manja od pet kvadratnih kilometara, na njemu nema automobila.

Sveti Nikola

 

Objavu dijeli Ivona Veselcic (@ivona_ve)

Najsjeverniji hrvatski otok na kojem se nalazi hotelski resort. U vodama koje ga okružuju često je moguće vidjeti dupine tijekom srpnja i kolovoza, a budući da je nekoć bio u privatnom vlasništvu jedne venecijanske obitelji, na njemu je izgrađen dvorac i svjetionik iz 14 stoljeća koji se može posjetiti svake subote.

Veliki Brijun

 

Objavu dijeli Amanda (@tnkonbrink11)

Brijuni su nekad bili Titova ljetna rezidencija, a nakon njegove smrti pretvoreni su u nacionalni park. Iako nenaseljen, posjetiteljima nudi mnoge zanimljive sadržaje: dinosaurove otiske, rimske ruševine, botanički vrt, ornitološki i safari park u kojem se mogu vidjeti egzotične životinje koje su mnogi svjetski vođe poklanjali Titu.

Susak

 

Objavu dijeli the naked ninja (@nikotadic)

Otok je gotovo cijeli prekriven pijeskom, a na njemu se svake dvije godine održava izložba suvremene umjetnosti Susak Expo.

Silba

Na ovom otoku nema ni hotela ni automobila, a tijekom srpnja i kolovoza ne koriste se ni bicikli, tako da je prava oaza za mir i opuštanje.

Kornat

 

Objavu dijeli @sandcat74

Kornatski arhipelag čini 89 otoka, a glavni otok Kornat uživa posebnu zaštitu. Brodovima se naplaćuje pristajanje, a postoji samo devet zona na kojima je dopušteno ronjenje.

Šolta

Nedaleko od Splita, Šoltu preporučuju zbog izvanredne domaće hrane i zanimljivog krajolika.

Sveti Klement

Pet minuta udaljen od popularnog Hvara, Sveti Klement nudi priliku za opuštanje i uživanje u kupanju.

Biševo

 

Objavu dijeli Cathy Tran (@cathytra)

Biševo je najudaljeniji naseljeni otok, a poznat je po Modroj špilji.

Proizd

 

Objavu dijeli Leanne Hobson (@leeloo14)

Otočić blizu Korčule koji preporučuju kao izvrstan izbor za jednodnevne izlete.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara