Thompsona ni temperatura od 40 stupnjeva ne može spriječiti da održi koncert

S OBZIROM da je za razliku od nekih drugih gradova ipak dobio dozvolu da nastupa u splitskoj Areni, čini se kako je Marko Perković Thompson, pošto poto odlučio nastupati na večerašnjem koncertu. Naime, kako doznaje Slobodna Dalmacija, Thompson je danas "zakurio" 40 stupnjeva, ali ga čak ni to nije spriječilo da otkaže nastup na humanitarnom koncertu "Četiri prijatelja za Četvrtu".

Ipak, osim šest pjesama koje je trebao otpjevati, odlučio je svoj glazbeni repertoar svesti na svega dvije pjesme. Osim Thompsona, večeras će se na pozornicu Spaladium Arene popeti Mladen Grdović, Dražen Zečić i Mate Bulić. Humanitarni koncert namijenjen je pripadnicima 4. gardijske brigade za koje će se od novca prikupljenog prodajom ulaznica izgraditi spomenik podno Marjana.

Thompson je drugu godinu za redom odbijen od Grada Pule za nastup u AreniPodsjetimo, iako su i ove godine uporni Thompson i njegov menadžer Zdravko Barišić ponovno gradskim vlastima u Puli podnijeli zahtjev za održavanjem koncerta u Areni, ni sami nisu vjerovali da će se dogoditi čudo. Barišić je, naime, i prije ove službene odluke tvrdio kako će "pulski gradonačelnik Boris Miletić ponovno podleći pritisku dežurnog IDS-ovog antifašiste Damira Kajina te i ovog ljeta zabraniti Thompsonu koncert".

Valja podsjetiti kako je Grad Pula i prošle godine zabranio Thompsonov nastup u Areni, zbog čega su se i našli na sudu s njim te dobili spor na Općinskom sudu. Možda baš iz razloga što mu sve češće gradske i mjesne vlasti zabranjuju nastupe zbog toga što "širi ustaške vrijednosti", je Thompson odlučio iskoristiti ovu jedinstvenu priliku i napokon zapjevati na pozornici jednog od većih gradova u Hrvatskoj, jer tko zna kada će opet imati tu priliku. 

D.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara