Thompsonov koncert u Torontu na tajnoj lokaciji

"VODEĆI hrvatski rock pjevač, Marko Perković Thompson, kojeg neke grupe poput Centra Simon Wiesenthal optužuju za pjevanje pop pjesama koje veličaju nacionalizam, pa čak i fašizam, svoj će nedjeljni koncert u Torontu održati na tajnoj lokaciji, kako bi izbjegao prosvjede i ostala ometanja", javlja kanadski The Globe and Mail.

Prema prvotnim najavama, Thompsonov koncert u Torontu se trebao održati u dvorani Koolhause. Marija Blažanin iz Toronta, koja je organizirala Thompsonovu turneju po Sjevernoj Americi, nije željela potvrditi hoće li se koncert tamo održati ili ne, već je za The Globe and Mail izjavila kako je "lokacija sada tajna, a svi oni koji su kupili ulaznice će o lokaciji biti obaviješteni u nedjelju ujutro, putem elektroničke pošte i na nedjeljnim misama u crkvama hrvatske zajednice u Torontu". "Pripreme za drugi koncert kojeg Thompson priprema u Kanadi, onaj u Vancouveru 16. studenog, za sada idu prema planu", rekla je Blažanin.

Ono što trenutno kanadske medije dovodi u veliku dilemu su optužbe da Thompson veliča nacizam i fašizam, dok s druge strane organizatori tvrde da je jedino što Thompson veliča patriotizam, a ipak su uz sve to tu i fotografije njegovih obožavatelja s ustaškim simbolima. Ali, to je navodno tako samo u Hrvatskoj, jer Blažanin tvrdi da su mladi to počeli raditi tek onda kada je to u Hrvatskoj zakonski zabranjeno, a da se u Torontu to još nije dogodilo.

"Djeca su počela nositi ustaške kape kada su hrvatske vlasti zabranile ikonografiju iz Drugog svjetskog rata. Ta djeca, koja pojma nemaju što ti simboli znače, koriste se njima samo zato da bi kršili taj zakon. Na prethodnom koncertu u Torontu nitko nije nosio takve simbole", rekla je Blažanin. A kako bi potvrdila svoju spremnost na sva iznenađenja, dodala je kako "ukoliko netko nosi majicu sa fašističkim simbolom, ona ovog puta ima majice u koje će se morati presvući, inače ih neće pustiti unutra".

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara