Tinejdžer doživio napadaj, spasila ga gejmerica udaljena 8000 kilometara

Tinejdžer doživio napadaj, spasila ga gejmerica udaljena 8000 kilometara
Screenshot: BBC

LJUDI često upozoravaju na opasnosti igranja videoigara, ali ovom tinejdžeru je upravo to možda spasilo život. 

17-godišnji Aidan Jackson iz britanskog Cheshirea preko interneta je razgovarao s djevojkom s kojom je igrao igre, a tijekom razgovora je doživio napadaj. 

20- godišnja Dia Lathora, koja se u tom trenu nalazila u 8000 kilometara udaljenom Texasu u Americi, odmah je alarmirala britansku policiju. Independent piše kako je odmah posumnjala da nešto nije u redu kad je Aidan naglo zašutio te je na internetu potražila broj za hitnu službu. 

Aidanovi roditelji nisu imali pojma što se događa sve dok im se na vratima nije pojavila policija. 

"Vidjela sam policijski auto, ali sam mislila da su u susjedstvu zbog nekog drugog, a onda su nam pozvonili na vrata. Rekli su da je prijavljeno da je netko pao u nesvijest, a ja sam im rekla da ih mi nismo zvali. Kad su mi rekli da su dobili poziv iz Amerike, odmah sam požurila provjeriti Aidana i pronašla sam ga u jako dezorijentiranom stanju", ispričala je njegova majka Caroline za Liverpool Echo. 

Lathora je čula sve što se događalo budući da se veza nije prekinula. 

"Bilo je nevjerojatno slušati kako medicinski tim i njegova majka ulaze u sobu i razgovaraju s njim. Bila sam jako uplašena i zabrinuta, ali drago mi je da sam bila dovoljno prisebna da pozovem hitne službe i da su ga došli provjeriti", ispričala je ona. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara