Tinejdžer osmislio genijalan način na koji možete izbjeći plaćanje kazne za parkiranje

Tinejdžer osmislio genijalan način na koji možete izbjeći plaćanje kazne za parkiranje

Screenshot: YouTube/DoNotPay.co.uk

TINEJDŽER Joshua Browder osmislio je genijalan način za izbjegavanje plaćanja kazni za parkiranje. On je pokrenuo stranicu DoNotPay.co.uk koja korisniku omogućava da na najbolji način napiše žalbu na dobivenu kaznu.

Pismo žalbe se napiše samo od sebe, a vi ga jedino trebate izručiti na pravo mjesto. Cijeli postupak traje samo nekoliko minuta. Usluga radi tako da korisnicima omogućava "razgovor" s robotom koji ih ispituje razna pitanja da bi pronašao informaciju o kazni na temelju koje bi se moglo žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li prometni znak bio dobro vidljiv?" ili "Mislite li da je mjesto za parkiranje bilo premalo?", samo su neka od pitanja na temelju kojih robot pokušava saznati slabu točku vaše parkirne kazne. Nakon što odgovorite na pitanja, stranica će te informacije iskoristiti da sastavi najvjerojatniji razlog zbog kojega bi kazna mogla biti nevažeća. 

Browder kaže da su rezultati zasad odlični, više od polovice korisnika je uspjelo na ovaj način izbjeći kaznu. "Mnogi ljudi koji dobiju kaznu nemaju znanje, financijsku mogućnost ili dovoljno vremena da sastave kvalitetnu žalbu", izjavio je za Independent 18-godišnji genijalac koji je na ovaj način odlučio pomoći onima koji se ne mogu sami izvući iz kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara