Tip snimio kako izgleda odjeća vatrogasaca iz Černobila u podrumu bolnice

Tip snimio kako izgleda odjeća vatrogasaca iz Černobila u podrumu bolnice
Screenshot: YouTube

AVANTURISTIMA i turistima Zona isključenja u Černobilu bila je zanimljiva i prije nego što je HBO snimio seriju o najvećoj nuklearnoj katastrofi u povijesti ljudskog roda. Na YouTubeu se može pronaći nekolicina videa nastalih u Pripjatu i području oko nuklearne elektrane koji su snimljeni prije serije, a jedan od najbizarnijih videa nalazi se na kanalu OnTourWithGerrit, njemačkog Youtubera koji se bavi obilaženjem neobičnih mjesta na zemlji.

O Černobilu je snimio mnoštvo videa, a onaj najluđi vjerojatno je nastao u podrumu bolnice u Pripjatu, gdje su, baš kao u seriji, dovezli vatrogasce koji su gasili požar na nuklearnoj elektrani. Gerrit je pronašao odjeću vatrogasaca koja tamo stoji već 33 godine i spravom za mjerenje radijacije utvrdio da je još uvijek toliko kontaminirana da se ne smije ni dodirnuti.

Serija HBO-a pobudila je interes za Černobilom diljem svijeta te svi žele znati više o onom što se dogodilo u travnju 1986. godine. 

Među odjećom koju je Gerrit snimio vjerojatno se nalazi i odjeća vatrogasca Vasilija Ignatenka, čiju sudbinu i sudbinu njegove supruge pratimo u seriji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara