Tko više uživa u seksu - muškarci ili žene?

Tko više uživa u seksu - muškarci ili žene?
Foto: Instagram

JESTE li se ikad zapitali kome seks pričinjava više zadovoljstva, ženama ili muškarcima? Ako jeste, onda ste na pravom mjestu.

Kolumnistica i stručnjakinja za veze i seks Tracey Cox za Daily Mail je progovorila o toj temi te otkrila da odgovor na to pitanje uopće nije jednostavan.

Muškarci imaju veći seksualni nagon

Muškarci općenito više razmišljaju o seksu. Većina muškaraca mlađih od 60 godina na seks pomisli barem jednom dnevno, dok samo četvrtina žena te dobi kaže isto. Muškarci se lakše uzbude te imaju "raznovrsnije" fantazije, no to nikako ne znači da muškarci u seksu uživaju više. Primjerice, žene mogu doživjeti višestruke orgazme, što znači da od jednog seksa mogu više "profitirati". Također, žene nakon jednog orgazma vrlo brzo mogu "dalje", dok muškarcima treba jedno vrijeme da "dođu sebi". 

Muškarci mogu doživjeti orgazam penetracijskim seksom, dok većini žena to nije dovoljno za orgazam

Većina muškaraca će doživjeti orgazam do četiri minute nakon penetracije. Većini žena treba 10 do 20 minuta da doživi orgazam, i to češće direktnom stimulacijom klitorisa nego samo penetracijom. Oko 75 posto muškaraca doživi orgazam tijekom svakog seksa, dok isto može reći samo 26 posto žena. Međutim, stvari se drastično mijenjaju ako je u igri oralni seks. Čak 81 posto žena kaže da redovito doživi orgazam ako je riječ o oralnom seksu. Žene koje se seksaju sa ženama češće doživljavaju orgazme upravo zbog toga, a statistike su bolje i kad je riječ o masturbaciji. Tada većina žena doživi orgazam unutar četiri minute, kažu istraživanja.

I žene i muškarci lažiraju orgazme

Ne glume samo žene orgazme, to često rade i muškarci iz potpuno jednakih razloga kao i žene. Međutim, muškarci tvrde da žene mnogo teže podnose činjenicu da je muškarac odglumio svršetak nego što oni podnose kada žena to učini. 

Muški seksualni nagon je mnogo izravniji od seksualnog nagona žena

Na ženske seksualne nagone mnogo više utječu društvene i kulturne norme, dok je kod muškaraca to mnogo "jednostavnije". Kod žena veliku ulogu imaju društvo, religija, pa čak i obrazovanje, a na njihove stavove o seksu utječu i emotivni faktori. Žene najprije traže povezanost pa onda seks, dok je kod muškaraca seks način da se povežu s nekim. Seksualne navike i ukusi u seksu se kod žena često mijenjaju s vremenom, dok se muškarci uglavnom drže jednog uzorka, tvrdi Cox. Po tome su muškarci oni koji su manje avanturistički raspoloženi nego žene.

Cox zbog svega toga tvrdi da je nemoguće dati odgovor na pitanje tko više uživa u seksu. Također, smatra da postoje i neke sličnosti što se tiče seksa kod oba spola.

Tri glavna razloga zašto se seksamo su ista - ljubav, povezanost i fizička satisfakcija. I žene i muškarce više uzbuđuje novi partner ili partnerica te oba spola redovito konzumiraju pornografski sadržaj. Naravno, bitno je naglasiti i da smo svi mi individualci koje ne određuje samo spol. Svi imaju neka prijašnja iskustva koja utječu na njih i njihov doživljaj seksa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara