Tom Cruise u ulozi ubojice

TOM CRUISE se možda nada domoći dugo očekivanog Oscara ako se ugleda na kolegu Denzela Washingtona i zaigra negativca, jer su upravo u tijeku pregovori s producentskom kućom DreamWorks za ulogu u filmu "Collateral", redatelja Michaela Manna.

Upravo kao što je Washington osvojio Oscara prekinuvši slijed uloga pozitivaca filmom "Dan obuke", Cruise bi trebao zaigrati ulogu koja je u suprotnosti s dosadašnjima.

Radnja "Collaterala" odvija se tijekom jedne noći u Los Angelesu, a glavni su likovi taksist i njegov putnik za kojeg se ispostavi da je plaćeni ubojica koji taksista drži kao taoca dok po gradu mlati ljude u sitne sate.

Mann se, piše Variety, nada ponoviti atmosferu svojeg ranijeg filma "Vrućina" te serija "Poroci Miamija", "Crime Story" i "Robbery Homicide Division".

Najnegativnija uloga koju je Cruise glumio do sada bila je uloga vampira Lestata u adaptaciji romana Anne Rice "Intervju s vampirom" 1994. godine.

Cruise je poznatiji po herojskim ulogama i to Ethana Hunta, super-špijuna u filmovima "Nemoguća misija" i pilota u filmu "Top Gun".

Inače, glumac se već neko vrijeme trudi riješiti imidža dobroga momka.

On i njegova partnerica Paula Wagner, vlasnici producentske kuće, otkupili su u travnju autorska prava knjige "The Devil and the White City", koja se temelji na istinitoj priči o liječniku - serijskom ubojici iz Chicaga koji je 1893. sa Svjetskog sajma odvlačio mlade djevojke i ubijao ih u obližnjem hotelu.

No Cruise će se morati požuriti, budući da producentska kuća Leonarda DiCaprija priprema scenarij na istu temu.

Očekuje se da će Cruise, koji je nedavno završio japanski povijesni ep "Posljednji samuraj" s redateljem Edwardom Zwickom, uskoro potpisati ugovor s Mannom. Obojica su izrazila želju za suradnjom.

Prethodni Mannov film bio je "Ali" iz 2001. s Willom Smithom u ulozi boksačkog šampiona, no film je stajao 109 milijuna dolara, a u SAD-u zaradio samo 58 milijuna dolara.

Mann se nada da će s Cruiseom na čelu novog projekta imati više sreće.

Ako sve bude išlo po planu, snimanje filma "Collateral" trebalo bi početi u listopadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara