Tom i Jerry su židovska propaganda!?

E, pa prevarili ste se. Professor filozofije na dva iranska sveučilišta, Hassan Bolkhari, objasnit će vam kako ste kao djeca pali pod antisemitsku propagandu. Da ne dužimo:

"Ima crtić kojeg djeca vole. Jako ga vole, a vole ga i odrasli. Taj crtić je Tom i Jerry.
[...]
Neki kažu da će ovaj crtić Walta Disneya pamtiti vječno. Židovska kompanija Walt Disney njime je stekla međunarodnu slavu. Još uvijek ga prikazuju diljem svijeta. Crtić održava svoj kultni status zbog simbolike mačka i miša – posebno miša.
Neki kažu da je glavni razlog stvaranju ovog crtića bilo brisanje jednog pogrdnog izraza koji je bio dominantan u Europi.
[...]
Ako proučite europsku povijest 19. st., vidjet ćete tko je imao najviše moći i zgrtao najviše novca. U većini slučajeva to su bili Židovi. Ovo je bio možda glavni razlog zbog kojeg je Hitler pokrenuo antisemitski trend, koji je onda uzrokovao intenzivnu propagandu o krematorijima. Dio te propagande je istinit. Ne poričemo sve.
Pogledajte Schindlerovu listu. Svakog Židova tjerali su da nosi žutu zvijezdu na odjeći. Židove se zvalo prljavim miševima. Crtić Tom i Jerry napravljen je da bi promijenio percepciju miševa, jer se Židove zvalo prljavim miševima.

Htio bih vam reći nešto... Treba napomenuti da su miševi lukave životinje... A i prljave.


Crtić Tom and Jerry stvoren je da bi prikazao upravo potpuno drukčiju sliku miševa. Ako sutra budete gledali taj crtić, imajte na umu ovo što sam vam danas rekao, i gledajte ga iz ove perspektive. Miš je jako pametan i lukav u njemu. Razvaljuje mačka. Ali, ta okrutnost vas ne tjera da zamrzite miša. Sve što on napravi je tako slatko. Simpatičan je i pametan. Ovo je napravljeno upravo zato da bi izbrisalo sliku miša kao prvljave životinje iz umova europske djece. Nažalost, imamo puno takvih slučajeva i holivudskim emisijama."

Dakle, dame i gospodo, mislili ste da gledate običan crtić koji su stvorili Bill Hanna i Joseph Barbera? I mislili ste da je to običan crtić? Ne, gledali ste židovsku propagandu Walta Disneya! Profesore Bolkhari, gdje je Mickey Mouse? Pa on je Disneyev amblem!

I zašto stati na tome? Pa, imamo mi i druge primjere. "Kralj lavova", recimo, u kojem se mladi lav Židov vraća nazad u obećanu zemlju, pa "Pocahontas", koji uništava klasičnu kuransku podjelu na mušku i žensku ulogu u društvu, pa "Mojsije", na kojeg ne treba trošiti riječi...

Nama se ovo čini smiješnim, ali govor profesora Bolkharija u takvoj mjeri obiluje propagandnim porukama i metodama pranja mozga da će se vjerojatno dogoditi da će nekolicina iranskih studenata početi gledati crtiće kao zli plan zlih Židova za osvajanjem svijeta.

Ovo nije običan članak o antisemitizmu.

J. D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara