TOMISLAV HRUBAN prvi je osvajač titule "Zlatni kuhar Balkana". Natjecanje je održano jučer u Beogradu, a zadatak svih devet natjecatelja, iz devet "balkanskih" država, bio je u 90 minuta pripremiti meni od tri slijeda - predjelo, glavno jelo i desert.
Prema ocjeni međunarodnog ocjenjivačkog suda Tomislav je pripremio najbolji meni. Osmislio je hladno predjelo od brancina i lososa, za glavno jelo biftek punjen guščjom jetrom, a za desert kremu od bijele čokolade i žličnjak od breskve te time nadmašio kuhare predstavnike Slovenija, Srbija, Crna Gore, Rumunjske, Cipra, Grčke i Turske.
Prva pobjeda na međunarodnom natjecanju
Hrvatski predstavnik, inače kuhar u zagrebačkom hotelu "The Westin", pripremu ovih jela uvježbavao je posljednja dva mjeseca, a savjete su mu, uz izbornika reprezentacije Branka Ognjenovića, davali i ostali proslavljeni kuhari članovi Hrvatskog kuharskog saveza poput Damira Crlenoga, Gostimira Dragića i Branka Čukelja. Hrubar je također osvajač Hrvatskog kuharskog kupa za prošlu godinu, a ovaj je uspjeh prva pobjeda jednog hrvatskog predstavnika na nekom međunarodnom kuharskom natjecanju.
I.M.L.
Foto: Hrvatski kuharski savez
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati