Tonči Huljić raznježio fanove fotkama svih pjevačica Magazina, sjećate li ih se?

Tonči Huljić raznježio fanove fotkama svih pjevačica Magazina, sjećate li ih se?
Foto/Video: Instagram/YouTube

TONČI HULJIĆ na svom Instagram profilu objavio je niz fotografija grupe Magazin te se prisjetio svih pjevačica koje su bile dio popularnog splitskog pop sastava.

Magazin se na hrvatskoj sceni pojavio 1979. godine, tada pod imenom Mladi batali, a osnovali su ga Željko Baričić, Zoran Marinković, Miro Crnko, Igor Biočić i vokal Majda Šoletić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tonči Huljić (@toncihuljic_official)

Nakon ugovora s tadašnjim Jugotonom iste godine bend je nazvan Dalmatinski magazin, a kroz nekoliko mjeseci pridružuje im se Tonči Huljić i Nenad Vesanović Keka.

Majda je ostala u sastavu do 1981. godine, kada ju je zamijenila Marija Kuzmić. 1982. godine sastav mijenja ime u Magazin i snima svoj prvi album Slatko stanje. Marija je grupu napustila nakon samo godinu dana iz obiteljskih razloga.

Dolaskom Ljiljane Nikolovske, Magazin stječe veliku popularnost. Pjevačica je ostala sedam godina u grupi, nakon čega odlazi u Ameriku zbog ljubavi.

Njeno mjesto preuzima Danijela Martinović koja je s Magazinom bila šest godina, nakon čega se posvetila samostalnoj karijeri.

Jelena Rozga pridružila se Magazinu 1996. godine i debitirala na Melodijama hrvatskog Jadrana iste godine s pjesmom Suze biserne, koja je proglašena najizvođenijom pjesmom te godine.

Nakon uspješnih 10 godina Rozga napušta grupu, a novi vokal sastava postaje Ivana Kovač, kći poznatog pjevača Miše Kovača. Iste godine objavljuju album Dama i car, koji se dosta razlikuje od glazbenog izričaja Magazina.

Neuspjeli pokušaj smirenijeg tona Magazina završava 2010. godine, kada Ivana Kovač napušta sastav, a na njeno mjesto dolazi Andrea Šušnjara, koja je debitirala na Splitskom festivalu s pjesmom Sijamski blizanci. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara