Tony Blair je "najgori Britanac"

Tony Blair je "najgori Britanac"

ANKETA TV programa Channela 4, provedena na impresivnom uzorku od 100,000 ljudi, otkrila je da je Tony Blair, čovjek koji je preporodio Laburističku stranku i osvojio dva mandata u Parlamentu, "najgorim Britancem".

Kada je Tony Blair 1997., nakon 18 godina vladavine konzervativne stranke, uspio dovesti laburiste na vlast, nazivali su ga spasiteljem nacije. No, njegova popularnost od tada znatno je pala.

Pitanje koje je Channel 4 uputio stotini tisuća Britanaca glasilo je "Tko je najgori Britanac?", a rezultat je iznenadio mnoge.

Naime, već neko vrijeme na vrhu ljestice najnepopularnijih Britanaca suvereno je "vladala" bivša konzervetivna premijerka Margaret Thatcher, ali se nakon Blairove politike podrške američkom napadu na Irak očito promijenilo puno toga.

Budući da je anketa Channela 4 o "100 najgorih Britanaca" provedena u veljači i ožujku 2003., kad je napetost pred rat u Iraku dosegla vrhunac, razloge za veliku nepopularnost britanskog premijera mogu se tražiti u tadašnjem anti-ratnom raspoloženju nacije.

Tony je za sobom "povukao" i svoju suprugu Cherie Blair, koja je također ušla na "Top listu 100 najgorih Britanaca", ali tek na 89. mjesto.

Na istoj se top listi našlo dvanaest britanskih političara, mahom iz vladajuće laburističke stranke, a među njima se nalazi i Blairov glasnogovornik Alastair Campbell.

Druga najnepopularnija osoba u Velikoj Britaniji je prsata manekenka Jordan, a evo i popisa deset "najgorih Britanaca".

1: Tony Blair
2: Jordan
3: Margaret Thatcher

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4: Jade Goody
5: Martin Bashir
6: Gareth Gates
7: Sir Alex Ferguson
8: H iz grupe Steps
9: Geri Halliwell
10: Kraljica Elizabeta II

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara