Toyota Prius u režiji švedskih ekscentrika

Toyota Prius u režiji švedskih ekscentrika

TOYOTA Prius kao najpopularniji svjetski hibrid i sinonim ekološkog prijevoza nije previše popularna kod tunera, a kamoli kod ljubitelja radikalnih prerada. Bar nije bila dok je se nisu uhvatila tri Šveđana i od Priusa napravili pravi show-car.

Classe Gustafson, Kenny Kyrk i Elvis Haggbom uložili su preko tisuću radnih sati i oko 106.000 eura kako bi stvorili najekstremniji Prius svih vremena. Ustvari, radi se o preradi koja ide do samih granica i koja u konačnici mijenja cjelokupnu sliku o automobilu.

Karoserijska prerada Priusa osim atraktivnog lakiranja i proširenja karoserije uključuje ekstravagantne detalje poput sustava otvaranja vrata u stilu Koenigsegga ili pak završetka ispuha s Toyotinim logom.

Automobil je još ekstravagantniji iznutra gdje je relativno moderan osnovni koncept sa središnjim info zaslonom zamijenjen okruženjem dostojnom najvećih gamera i ovisnika o gadgetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavaljeni u sportska školjkasta sjedala, putnici na raspolaganju imaju sve danas uobičajeno za dnevni boravak. Jedinu razliku pričinjava moćni audio-sustav putem kojeg je moguće čuti glazbu kilometrima oko automobila.

A ako ćemo o ozbiljnijim zahvatima na mehanici jedina prava preinaka je pomicanje kontrole CVT mjenjača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara