Toyota razvija robota vodiča

Toyota razvija robota vodiča

SVE posjetitelje Izložbene dvorane u Toyota Gradu očekuje pravo iznenađenje - robot vodič. Osim što upoznaje posjetitelje s izloženim eksponatima, robot verbalno komunicira s posjetiteljima, a čak i dijeli autograme. 

Toyota Motor Corporation (TMC) objavila je da od 27. kolovoza napredni robot vodič prati posjetitelje prilikom razgledavanja raznih izložbenih eksponata u Kaikan Izložbenoj dvorani u Toyota Gradu, Aichi Prefekturi.  

Novo razvijeni vodič robot ima sposobnost samostalnog kretanja za izbjegavanje prepreka te zglobove na prstima koji mu omogućavaju davanje autograma. Robot može interaktivno komunicirati sa posjetiteljima kombinacijom verbalne komunikacije i komunikacije putem gesta.

Robot je najnoviji rezultat Toyotinog projekta primjene mobilne tehnologije za razvoj tzv. Toyota Partner Robota koji će pomagati ljudima pri svakodnevnim aktivnostima te tako pomoći u stvaranju zdravog i udobnog društva u budućnosti. TMC planira implementirati znanje koje stekne prilikom korištenja robota vodiča u Toyota Kaikan Izložbenoj dvorani za daljnja poboljšanja i razvoj svojih robota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toyota Partner Roboti predstavljeni su u Toyota Group Paviljonu tijekom Svjetske izložbe 2005. u Aichiu. Od tada, TMC predano radi na stalnom razvoju tih robota, usredotočivši se na četiri područja na kojima roboti najviše mogu pomoći ljudima: pomoć u kućanskim poslovima, pomoć u medicinskoj njezi i zbrinjavanju, pomoć pri proizvodnji i pomoć u osobnom prijevozu na kratke relacije.

 
Glavne značajke Toyota robota vodiča

Vrsta - Model s kotačima
Glavna područja primjene - vođenje posjetitelja i objašnjavanje eksponata
Karakteristike - autonomno kretanje, prsti sa zglobovima, verbalna komunikacija, prepoznavanje slika i posjetitelja (putem pločica s imenom posjetitelja)
Visina - 1200 mm
Masa - 60 kg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara