Treća epizoda Generala ostavila ljude u čudu: "Suludo, Mustafa je neopisivo loš"

Treća epizoda Generala ostavila ljude u čudu: "Suludo, Mustafa je neopisivo loš"
Foto: Twitter/HRT

NA HRT-u je sinoć prikazana treća epizoda Generala, serije (a i filma) Antuna Vrdoljaka koja već tjednima zabavlja hrvatsku javnost, najblaže rečeno, bizarnim detaljima u priči.

Kao i nakon prve dvije epizode, i poslije ove su društvene mreže preplavile sprdnje na račun serije, a tviteraši su si posebno dali oduška. Dovoljno je da pogledate komentare tviteraša na sinoćnju epizodu i sve će vam (ili tek onda neće) biti jasno.

U trećoj epizodi Ante Gotovina dolazi u Hrvatsku te organizira obuku dragovoljaca. Upoznaje i Janka Bobetka, kojeg glumi Mustafa Nadarević. Gotovina vodi manju diverzantsku jedinicu čiji je zadatak onemogućiti prodor tenkova i tako kupovati vrijeme dok se hrvatska vojska ne naoruža. U ovoj epizodi je i ranjen.

Inače, film, koji je svoju premijeru imao ljetos na Filmskom festivalu u Puli, pobrao je mahom negativne kritike pa bi zaista bilo čudno da je serija prošla bolje kod gledatelja. 

Pogledali smo ga još tada i zaključili da je staromodan, na momente neizdrživo patetičan, prepun klišeja i unakažen više nego nespretnom montažom. 

"Gotovina većinu vremena zvuči i djeluje kao da nije s ovog planeta niti iz ovog vremena. Gotovo bezgrešno biće koje kroz kaos ratišta prolazi neokrznuto ovozemaljskim. Njegovi trenuci slabosti rezultat su njegove anđeoske dobrote, nesebične potrage za pravdom i želje da nakon rata napokon pronađe mir i ljubav. Tu i tamo ode u akciju i kokne par četnika, ali većinu vremena lebdi pola metra iznad tla i sporadično sipa citate, životne filozofije ili se pak u domoljubno-pjesničkom ushitu divi prekrasnom hrvatskom krajoliku", napisao je naš Hrvoje Marjanović nakon što je film odgledao u Puli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara