Trgovac povrćem sudi se zbog 105 prometnih kazni

KINESKI preprodavač povrća Du Baoling (40) zatražio je od suda u pekingu da poništi policijske prometne kazne koje iznose više od jedne godišnje zarade, nakon što je po 105 put prekršio zabranu skretanja, objavili su kineski državni mediji.

Dua je snimila skrivena kamera kako skreće u zabranjenom smjeru baš pored prometnog znaka koji mu to ne dozvoljava na putu od kuće do svog dućana povrća. Kamera je dio mreže postavljene za automatsko bilježenje prometnih prekršaja, navodi se u izvješćima medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prodavač je bio nesvjesan tih prekršaja, sve dok nije otišao u ured za upravljanje prometom, gdje su mi rekli da duguje 10.500 juana (1.270 američkih dolara), što je više nego 9,.422 juana prosječnog godišnjeg prihoda po glavi stanovnika grada.

Du je platio kazne, ali je podnio tužbu za povrat svog novca i za naknadu 3.000 juana zbog izgubljene zarade od povrća, dok je trajao sud, objavio je kineski list Xinhua Daily Telegraph.

Trgovac povrćem tvrdi da prometni dužnosnici policije snose dio odgovornosti za to što su propustili ga obavijestiti da je ranije svojim ponašanjem kršio zakon.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara