"Tri, dva, jedan - kuhaj!": Eliminacije razdvojile Naimu i Andreja!

"Tri, dva, jedan - kuhaj!": Eliminacije razdvojile Naimu i Andreja!

Foto: Press

U ČETVRTAK navečer gledatelji su svjedočili teškim trenucima za natjecatelje showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!". U eliminacijskom kuhoboju Andrej i Naima morali su se boriti jedno protiv drugog kako bi se izborili za ostanak u showu. Martina i Naima te Andrej i Marijan imali su najmanje bodova u ovom tjednu pa su ih zbog toga vođe timova odabrale kao logične kandidate za kuhoboj.

Iako su podsvjesno znali kako će se oni naći u duelu, Andreju i Naimi ovaj je zadatak svejedno teško pao jer su znali da za jednoga od njih kulinarska avantura završava i da je došlo vrijeme za njihov rastanak u showu. Martina i Naima pokušale su žiri osvojiti palentom s lukom i špekom, telećim odrescima s njokima te voćnom salatom s crumbleom. No, nažalost, to im nije pošlo za rukom. Kako je žiri primijetio, palenta koja je trebala biti hrskava, ispala je kremasta, karamelizirani luk bio je nedovoljno prepržen i sladak te im se okusi na tanjuru nisu slagali.

Cure su mislile da je glavno jelo njihov glavni adut, ali i tu su posustale. "Preslano, prekiselo, pregusti umak", izjavila je Mateja koja nije bila pretjerano oduševljena njihovim telećim odrescima s njokima, a Mate je nadodao kako jelo ne izgleda nimalo atraktivno. Cijeli fijasko zaokružio je desert, voćna salata s crumbleom, koji je žiriju dao dojam da se natjecateljice nisu dovoljno potrudile. "Ovo nije desert koji sam očekivala u ovom natjecanju. Ovo bih očekivala od tvog mlađeg brata, ali ne i od tebe. Takav desert rade klinci u osnovnoj školi kada im mame daju da nasjeckaju voće", kazala je Mateja Martini i time je bilo jasno da simpatičnim prijateljicama više nije mjesto na popularnom kulinarskom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od cura, Marijan i Andrej odlučili su pripremiti riblji meni koji je za dlaku prošao bolje kod žirija, ali isto nije dobio previše pohvala. Predjelo od brancina na blinama po žiriju nije bilo ništa specijalno te su, prema njihovu mišljenju, promašili obradu brancina koje je, prema Mati, trebao biti dimljen ili mariniran. Za glavno jelo servirali su dagnje na buzaru s domaćom tjesteninom što je izazvalo svađu između Mate i Andreja.

"Dagnje se u restoranima poslužuju kao predjelo, buzare i tjestenine se smatraju predjelom. Ako imate dvije namirnice – jedna je dagnja, a jedna brancin – što ne mislite da bi brancin bio bolje glavno jelo, a dagnje predjelo?", upitao ih je Mate, na što su se tata i sin pobunili jer se nisu slagali s mišljenjem chefa. Potpuno demotivirani za kraj su žiriju servirali zgužvani puding od limuna koji je zapravo bilo neka vrsta kajgane s blagim okusom limuna u tragovima. Iako su dečki, kako je Mateja rekla, "promašili priču", ukupno su skupili 51 bod što je bilo dovoljno da pobjede Martinu i Naimu koje su zaradile 43 boda. 

Andreju i Marijanu nije bilo do slavlja jer im je prvenstveno bilo žao što su upravo oni bili ti koji su izbacili Martinu i Naimu iz natjecanja, a drugi razlog lošeg raspoloženja bili su loši komentari žirija na njihova jela koji su, kako smatraju, potpuno neopravdani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara