Tridesetak larvi muha u nosu jedne Tajlanđanke

LIJEČNICI na sjeveru Tajlanda izvadili su tridesetak larvi muha iz nosnih šupljina jedne žene, neposredno prije nego su crvi zahvatili mozak pacijentice, piše u utorak tajlandski dnevnik Nation.

Žena, 38-godišnjakinja, inače uzgajivačica svinja iz grada Chiang Mai, zatražila je liječničku pomoć žaleći se na jaku bol u obrazu.

"Pregledao sam njezinu nosnu šupljinu i našao sam puno crva", rekao je liječnik dnevniku. Crvi su izjeli veliki dio nosnog tkiva, mjestimično potpuno ogolivši hrskavicu.

Liječnik je potom izvadio, pod anestezijom, 34 larve muhe iz nosa Tajlanđanke.

"Nužno je bilo antibiotsko liječenje u trajanju pet dana kako bi se zaliječila bakterijska infekcija prije otpuštanja iz bolnice", kazao je liječnik, dodajući da je pacijentica mogla umrijeti da su joj crvi doprijeli do mozga.

Žena je zbog svog zanimanja bila u kontaktu s brojnim muhama i moguće je da joj je jedna ušla u nos u snu i ondje položila jajašca koja su se potom izlegla.

Prošlog tjedna jedan je liječnik u Chaing Maiju izvadio osam centimetara dugu pijavicu iz grla mladića koji se žalio na stalnu grlobolju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara