Trogodišnjakinja balansirala na konopcu iznad sibirskih tigrova

Tekst: A.A.
Foto: JLP

POSJETITELJI jednog zoološkog vrta u Kini prestravili su se gledajući trogodišnju djevojčicu kako balansira hodajući po užetu razapetom iznad šest sibirskih tigrova. Djevojčica je po užetu prelazila bez ikakvog štapa za balansiranje, održavajući ravnotežu samo vlastitim ispruženim rukama.

Već na prvom koraku trogodišnju Xiaoyan, članicu elitne artističke dječje trupe iz Jiangxia, gotovo je otpuhao jak nalet vjetra, dok je publika vrištala od izbezumljenosti. Djevojčica je više od deset minuta hodala po užetu dugačkom 50 metara, a kada je prešla cijelu udaljenost, na sigurno čvrsto tlo spustio ju je kolega iz trupe.

I tigar poželio sudjelovati u predstavi

Samo nekoliko koraka ispred djevojčice, na užetu su predstavu izvodila i dvojica muškaraca. Jedan je po tankom štriku vozio bicikl, dok je drugi visio ispod njega na ljestvama. Trenutak najvećeg užasa zbio se kada je jedan od tigrova koji su ljenčarili ispod konopca skočio u zrak i zgrabio ljestve, zbog čega su obojica muškaraca zamalo pala.

Užasnuti posjetitelji zoološkog vrta u kineskoj provinciji Jiangsu kritizirali su zastrašujući nastup trupe. "Da je to moje dijete, nikada joj ne bih dopustila da ovako nastupa, bez obzira na to koliko je talentirana", rekla je jedna žena iz publike. Glasnogovornik zoološkog vrta opravdavao je artističku točku naglašavajući kako je trupa koja je nastupala izrazito profesionalna te da su prilikom izvedbe točke imali svu sigurnosnu opremu.

Direktor umjetničke trupe Zhang Shenwen kaže da je trogodišnja Xiaoyan najmlađa šetačica po konopcu na svijetu. Djevojčica je svoju točku počela uvježbavati čim je navršila jednu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara