Tunirani Ferrari

Novitec Ferrari F430 Bi-Compressor Evoluzione naziv je prerade trenutno najjeftinijeg Ferrarija. Snaga je povećana za 30 KS, točnije na 656 KS pri 8200 okretaja zahvaljujući dvama Rotrex kompresorima kao i dodatnim izmjenama na elektronici. Spomenimo i okretni moment od 662Nm pri 6100 okretaja.

Ipak, unatoč promjenama na motoru performanse se nisu mijenjale, ali i dalje ostaju prestižne: 3,7 sekundi do stotke te 348 km/h maksimalne brzine.

Dorade srećom ne dotiču samo motor. Ugrađene su i veće kočnice s diskovima promjera 380 mm i 6 kočionih klipova. Zanimljivo je da se prednje i stražnje kočnice ne razlikuju. Prednji kotači diče se dimenzijama 255/30 R19, a stražnji 345/25 R20, dok je za papuče je zadužen Pirelli s modelom P-Zero Rosso.

Ako vam je ikad uopće palo na pamet preraditi Ferrari vjerojatno ste prvenstveno razmišljali o uređenju interijera. Taj je segment po mnogima jedini dio gdje se ima što za napraviti.

Tu uskače Novitec sa svom silom dodataka koji omogućavaju potpunu individualizaciju auta. Možda preraditi Ferrari i nije tako loša ideja.

B.I.


www.youtube.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara