Tursko-britanska ljubavna drama

TURČIN Mehmet Ocak (24) iz Gaziantepa, grada na jugoistoku Anatolje, pokušao je navodno u utorak u zatvorskoj ćeliji izvršiti samoubojstvo nakon što je iz kuće njegove obitelji nasilno odvedena njegova 14-godišnja britanska prijateljica Rachel Lloyd.

Rasplet tursko-britanske verzije ´Romea i Julije´, koju prati tisak u obje zemlje, uslijedio je prije tri dana kada je bogati Britanac Bob Lloyd u pratnji turske policije i britanskog konzula preuzeo ponovni ´nadzor´ nad svojom kćerkom.

Racheline suze i preklinjanje da ostane kod voljenog Mehmeta nisu pomogle. Mlada djevojka je iz Ankare izravno prebačena u London, a njezin znatno stariji prijatelj Mehmet u gaziantepski zatvor, gdje ga uskoro očekuje suđenje.


Rachel se upoznala i zbližila s Mehmetom u svibnju ove godine u turskom sredozemnom ljetovalištu Marmaris gdje je ´mladić njezina života´ radio kao barmen u jednom hotelu. Rachelini roditelji nisu puno obraćali pažnju na svoju kćer, vjerujući da će je brzo proći prva ´ljubavna groznica´. Ali kada su trebali otputovati za London jedva su je rastavili od Mehmeta.

Rachel je, međutim, iz Londona uhvatila prvu zračnu vezu i ponovo se vratila Mehmetu, ovoga puta u Gaziantep gdje mu je stalno pribivalište. Kada su je nasilno odvodili poručila je da je nitko, pa ni roditelji, neće spriječiti da se uda za svog Turčina. Ipak, za to će i po britanskim i turskim zakonima morati pričekati do 18 godine života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara