TV kuća Fox: Muppeti ispiru vašoj djeci mozak tako što ih uče da je naftna industrija zla

Foto: The Muppets

TELEVIZIJSKI prilog američke kuće Fox izazvao je mnogo pažnje u SAD-u ovih dana. TV kuća dovela je dva stručnjaka da im gostuju u središnjim vijestima kako bi javnosti objasnili da film "The Muppets" djeci "ispire mozak" i uči ih mnogim pogrešnim stvarima. A pod tim misle da se djecu uči da je naftna industrija zla te ih, prema njihovim riječima, navodi na to da od malih nogu steknu negativan stav o naftnoj industriji.

Naime, u filmu slavne lutke iz kazališta Muppet moraju iseliti jer je bogati poduzetnik tamo našao naftu te planira napraviti bušotinu. Naravno, slavne lutke pokušavaju spriječiti taj nemili događaj i zaštititi mjesto na kojem žive i rade već desetljećima.

Međutim, analitičari smatraju kako je cijeli scenarij dobro smišljena propaganda u borbi protiv "amerikanizma" koja djecu uči krivim stavovima te da uopće nije riječ o predivnom dječjem filmu koji se u kina ide gledati s cijelom obitelji već plan redatelja i scenarista da promijene i oblikuju novu američku budućnost putem utjecaja na mlade mozgova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje voditelja vijesti "Iskorištava li liberalni Hollywood sukob klasa da ispire mozak našoj djeci?" uslijedio je odgovor: "Da! U novom filmu `The Muppets` želi se ilustrirati kako zbog naftne industrije živimo u teškom, ciničnom svijetu i to zahtjeva teški i cinični pothvat. Oni koriste svoju propagandu i pokušavaju korumpirati cijelu generaciju krivim informacijama. Roditelji, ako želite zaštiti svoju djecu, nemojte ih voditi da gledaju taj film. To je oružje dizajnirano da prevari vašu djecu i uvjeri ih da su naftna industrija kao i kapitalistička Amerika zli", komentirali su analitičari Bolling i Gainor. 

Zanimljivo je i kako su na kraju sugerirali roditeljima koje animirane filmove bi trebali dati djeci da gledaju, a svi odreda su napravljeni u Foxovoj produkciji poput "Alvin And The Chimpmunks".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara