TV spot "Danas grizem" postao hit na AdForumu

NAKON što se krajem prošle godine na AdForumov "TOP 5" popela najnagrađivanija hrvatska TV reklama "Cheerleaders" iste agencije, ovo je drugi puta da neka hrvatska reklama izbija na vrh interesa posjetitelja AdForuma.

Adforum.com, vodeći svjetski internet portal iz područja marketinga, redovito objavljuje "Top 5“ najtraženijih reklama na svom portalu. Tjedno se iz AdForumove bogate arhive "skida" stotine tisuća klipova, a korisnici su uglavnom marketinški stručnjaci iz svih krajeva svijeta. Gotovo da nema značajnijeg oglasa ili kampanje, proizvedene na bilo kojem tržištu, a da se ne nalazi u bogatoj arhivi AdForuma.

Digitelov spot za Bobi na AdForumu se našao nakon uspjeha na prošlogodišnjem Golden Drumu (Srebrna Nika za TV spot) i na međunarodnom festivalu u Moskvi (Zlatna Jabuka za TV spot).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najnovija stručna potvrda za agenciju Lowe Digitel, koja je u posljednjih nekoliko godina osvojila više od četrdesetak međunarodnih priznanja. Iskreno, vjerujem da je prvi puta, kada je "Cheerleaders" izabran u "Top5", presudan faktor bila egzotika. Profesionalce iz cijelog svijeta vjerojatno je zanimalo kakvi se spotovi rade u Hrvatskoj. Kada se u tako kratko vrijeme još jedan naš spot pojavi među najtraženijima, to je potvrda da smo u međuvremenu stekli pozitivnu reputaciju i određena očekivanja od stručne publike AdForuma - izjavio je Dario Vince, glavni kreativni direktor Lowe Digitela, ističući zasluge autora Gorana Štimca, Nele Avianni, Gregora Vesela, ali i klijenta Ivana Jakšića, direktora marketinga tvrtke Lura keksi, koji je imao hrabrosti stati iza nekonvencionalne ideje.

U reklami za Bobi, koju smo mogli gledati na malim ekranima, duhovito je interpretirana česta obiteljska situacija kada djeca "postanu nemoguća". Brat i sestra u spotu grizu sve do čega stignu – od daljinskog upravljača, cvijeća, tanjura – do drvenog stolića. Frustriranoj majci ne preostaje ništa drugo nego djecu primiriti onime što je najpodesnije za sve koji bi nešto grizli: Bobijem!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara