Tvorac "Zapadnog krila" Aaron Sorkin napušta seriju

Tvorac "Zapadnog krila" Aaron Sorkin napušta seriju
AARON SORKIN, tvorac televizijske serije o Bijeloj kući "Zapadno krilo", objavio je da nakon četiri godine odlazi iz serije "u nove izazove".

Thomas Schlamme, izvršni producent serije također je napušta, a na njegovo mjesto dolazi izvršni producent John Wells. Wells radi i na "Hitnoj službi" te seriji "Third Watch".

Ranije se pričalo da se Sorkin zbog proračuna i kašnjenja svađa sa studijom Warner Bros Television koji producira seriju. No nakon objave u četvrtak to se više nije spominjalo.

"Bilo je to iskustvo o kojem svaki scenarist može samo sanjati", rekao je Sorkin, koji je napisao većinu scenarija za seriju u kojoj izmišljenog američkog predsjednika glumi Martin Sheen. "Pune četiri godine imao sam najbolji posao na svijetu i to nikada neću zaboraviti", dodao je on.

On i Schlamme izjavili su da će se baviti filmovima, televizijom i kazališnim projektima, ali da će ostati najveći obožavatelji NBC-jeva "Zapadnog krila".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Warner Brosa za Sorkina i Schlammea imaju samo najljepše riječi: "Oni su proteklih godina radili sjajan posao u Zapadnom krilu", rekli su oni.

Serija je prošle godine treći put zaredom nagrađena Emmyjem. Sorkin je osvojio Emmyja za scenarij, a Schlamme dva za režiju.

Serija je s prošle sezone bila na 10. mjestu gledanosti, a ove je pala na 23. Gledatelje, osobito one mlađe, oteo im je reality-show ABC-a "The Bachelor" i "The Bachelorette".

Tijekom rada na seriji 41-godišnji Sorkin imao je velikih teškoća. Bio je uhićen 2001. zbog posjedovanja kokaina i halucinogenih droga te mu je naređeno liječenje. Tužba protiv njega povučena nakon što je dovršio tretman odvikavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara