Tvornica predstavila bogat program za narednih nekoliko mjeseci

Zaštitni znak dubrovačkog straduna, Ibrica Jusić, već se 40 godina vraća na svoje dubrovačke skaline i pjesmama oduševljava poklonike. Prvi put s repertoarom trubadura, dubrovačke skaline zamjenjuje pozornicom koncertne dvorane Lisinski. 29. siječnja 2007. u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u programu pod nazivom "Večer jednog Trubadura" Ibrici Jusiću pridružit će se i klapa Nostalgija, klapa Ragusa i Hari Rončević.

Nakon koncertnih poslastica koje je redovito priređivao zadnjih godina, samostalno ili u društvu s Ginom Paolijem, Zoranom Predinom i drugima, Arsen Dedić za idući veliki nastup povodom dana zaljubljenih 14. veljače odabrao je najlogičnije i najdraže društvo. Koncert s Gabi Novak pod nazivom "Jezik ljubavi" nakon dugo godina predstavit će nerazdvojne životne suputnike i glazbene suradnike na zajedničkom nastupu u Tvornici kulture. Uz klavirsku pratnju stalnog suradnika Branka Bulića i gostovanje Matija Dedić Trio-a, koncert Gabi Novak i Arsena Dedića bit će jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u Zagrebu ove sezone.

Na Bossa Nova večeri u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" (subota, 24. veljače) nastupit će zvijezda "Madredeusa" Teresa Salgueiro i Lusitania Ensemle, zatim Almodovarova muza Victoria Abril i Quintet, te hrvatska glumica i pjevačica Jasna Bilušić i Cool Date kvartet.

Victoria Abril jedna je od najpoznatijih i najpriznatijih europskih glumica. Ostavila je trag na više od 60 filmova produciranih u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj. Postala je globalno poznata kao glumica koja se pojavljuje u Almodovarovim filmovima, da bi poslije zasjala i u mnogim filmovima američke produkcije. Nakon prikazivanja Almodovarovog filma "Veži me" i u Americi, postiže kultni status. No, ona nije samo glumica već i pjevačica. Na pozornici je prate 5 glazbenika i zajedno s njima stvara neodljivu glazbu Bossa Nove, Sambe i Flamenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 20 godina nastupa s najpoznatijom portugalskom fado atrakcijom "Madredeus" Teresa Salgueiro odlučila se na samostalnu karijeru te započinje novu svjetsku turneju s repertoarom Bossa Nove. Zagrebačka publika imat će privilegiju i zadovoljstvo ovog puta u "Lisinskom" slušati svoju miljenicu Teresu u ritmu Bossa Nove što će svakako oduševiti sve one koji su je do sada slušali i gledali samo kao pjevačicu fado glazbe. Na repertoaru će naravno, najviše biti zastupljeni najpoznatiji brazilski skladatelji: Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes, Chico Barque i mnogi drugi.

Jasna Bilušić osoba je širokog kruga interesa i dijapazona djelatnosti, pa ćemo je zato i susresti u velikom broju uloga kad je riječ o scensko-glazbenoj umjetnosti. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu završila je odsjek glume 1990. te odsjek dramaturgije 1995. godine. Od 1990. stalni je član ansambla Gradskog kazališta Komedija. U njemu je igrala niz zapaženih uloga u ponajboljim domaćim i svjetskim mjuziklima, kao i u dramskim predstavama: Guslač na krovu, Kralj je gol, Crna kraljica, Komedija zabuna itd. Kao gost prisutna je i u drugim zagrebačkim teatrima i u kazališnim grupama.

24. ožujka koncertom u dvorani "Vatroslav lisinski" zainteresirane će zabavljati Barbara Hendricks, jedna od najvećih svjetskih opernih diva, koja će pjevati pjesme Dukea Ellingtona i Billie Holliday. Barbara Hendricks već je tri puta gostovala u Hrvatskoj: na Silvestrovo ratne 1991. pjevala je u Dubrovniku, a 1999. u dvorani Lisinski u Zagrebu a 2003. nastupila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na gala koncertu opernih arija uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Među brojnom publikom u gledalištu HNK bio je i predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom koji se nakon koncerta kratko susreo s proslavljenom sopranisticom zahvalivši joj na gostovanju i izvrsnom koncertu. Ovaj put dolazi u Hrvatsku u sasvim novom aranžmanu. Operna diva pjevat će Jazz Project - pjesme Dukea Ellingtona i "Billies Blues - pjesme Billie Holliday".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara