Tvrdi da je uočila lik u požaru Notre-Damea: "Možda me um vara, ali to je Isus"

Tvrdi da je uočila lik u požaru Notre-Damea: "Možda me um vara, ali to je Isus"
Foto: EPA

FOTOGRAFIJE stravičnog požara na pariškoj katedrali Notre-Dame obišle su svijet, a jedna žena uvjerena je da je na jednoj od njih ugledala ni manje ni više nego lik - Isusa.

Lesley Rowan iz Škotske na društvenim mrežama iznijela je svoju tvrdnju. "Možda se moj um igra sa mnom, ali, ljudi, dobro se zagledajte u ovu fotografiju i recite mi što vidite", napisala je 38-godišnjakinja na Facebooku uz zaokružen dio u plamenu. 

"Zateklo me ono što sam uočila kad sam pogledala ovu fotografiju. Kad se zagledam, vidim lik Isusa. Baš mi je jasan i živopisan taj prizor", rekla je Lesley za Daily Record. "Mislim da će ovo donijeti mir i utjehu ljudima u Parizu i ljudima diljem svijeta u ovim teškim vremenima", misli ona.

Naravno, čim je ona objavila fotografiju, na Facebooku se javilo još ljudi koji su pomislili da vide nešto u plamenu. "Vidim skroz jasno, halju i sve", "Da, odmah sam vidio - Isus", pisali su.

I dok Lesley i ekipa na Facebooku raspravljaju o tome što su, odnosno što nisu vidjeli, Francuzi već planiraju kako rekonstruirati Notre-Dame.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je da će Notre-Dame biti obnovljen u roku od pet godina.

"Obnovit ćemo katedralu i učiniti je ljepšom i želim da to bude gotovo za pet godina", rekao je Macron u vrlo kratkom govoru koji je prenosila televizija, 24 sata nakon katastrofalnog požara.

"Požar Notre-Damea nas podsjeća da se naša povijest nikada ne zaustavlja i da će pred nama uvijek biti novi izazovi", rekao je nakon što je odao počast vatrogascima, "junacima" koji su se 15 sati borili s vatrom.

"Vidjeli smo sposobnost mobiliziranja, ujedinjenja i pobjede. Tijekom naše povijesti, izgradili smo gradove, luke i crkve, od kojih su brojne izgorjele. I svaki put smo ih ponovno podigli", naglasio je.

U roku od 24 sata od požara, francuske tvrtke i lokalne vlasti obećale su više od 700 milijuna eura za obnovu katedrale, uključujući 500 milijuna od tri milijarderske obitelji u čijem su vlasništvu francuske tvrtke luksuzne robe - Kering, LVMH i L'Oreal.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara