Twiggy napisala modnu knjigu

MODNA ikona šezdesetih godina prošlog stoljeća napisala je knjigu u kojoj nudi modne savjete za žene starije od 45 godina.

Pedesetosmogodišnja prethodnica supermodela kaže kako joj je cilj pretvoriti žene starije od 45 godina u "stilizirane i prekrasne žene".

"Najčešće upoznajem žene u srednjim godinama koje mi govore kako ne znaju kako se moderno odjenuti, jer ne žele izgledati poput djevojaka, a moderna odjeća je namijenjena mlađim osobama", izjavila je Twiggy.

Twiggy, pravog imena Lesley Hornby, poznata je glumica i pjevačica koja je svoju karijeru započela kao supermodel, a ubraja se među najpoznatije manekenke svih vremena.

Iako je kao model radila svega četiri godine, njen utjecaj na modni svijet je ogroman. Ne samo da je zaradila dovoljno da postane najbolje plaćeni model desetljeća u kojem je radila, nego je postala modna ikona koju su stilski slijedile žene širom svijeta. Osim odjeće koju je sama dizajnirala, prodavale su se i lutke njenog imena, kozmetika, zabavne igre i sve što prati svijet mode i zabave.

Svoju popularnost mogla je zahvaliti netipičnom izgledu za tadašnje vrijeme koji je prepoznao Nigel Davie i ponudio joj modni ugovor.

Zadnjih pet godina u javnosti se pojavljuje kao sutkinja u američkom reality showu America's Next Top Model, međutim najavila je kako ove godine odustaje od emisije jer joj obveze više ne dopuštaju sudjelovanje, te kako sljedeće godine planira napisati i svoju autobiografiju. 

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara