U Bugarskoj dva puta za redom izvučeni isti brojevi na lotu

Tekst: V.V.
Foto: Ilustracija

NEOBIČNA stvar dogodila se bugarskoj lutriji; dva puta za redom izvučeni su isti dobitni brojevi. Brojevi 4, 15, 23, 24, 35 i 42 prvi put izvučeni su 6. rujna i onda odmah zatim i 10. rujna. Da stvar bude još čudnija, u posljednjem izvlačenju, 13. rujna, izvučena su tri od šest navedenih, što je rezultiralo istragom u nacionalnoj lutriji naređenoj od samog ministra financija, Svilena Neykova.

Matematičar Mihail Konstantinov izračunao je da je vjerojatnost da se ovakvo što dogodi 4,2 milijuna napram 1, ali je naglasio da ona nije nemoguća.

U prvom izvlačenju 6. rujna nitko nije pogodio dobitne brojeve, dok je na izvlačenju 10. rujna čak 18 osoba pogodilo brojeve i zaradilo po 8800 američkih dolara. I u posljednjem izvlačenju 13. rujna izvučena su tri od prethodnih šest dobitnih brojeva.

Potpredsjednica nacionalne lutrije Maria Yaneva isključila je mogućnost manipulacije, navodeći i kako su brojevi svaki put izvučeni drukčijim redom. Izvlačenja se izvode pred komisijom i prenose se uživo na televiziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara