U Hrvatsku stiže nasljednik "Seksa i grada"

U Hrvatsku stiže nasljednik "Seksa i grada"

"OČAJNE KUĆANICE" su tamna komedija o američkom predgrađu i tajnom životu kućanica koji nije uvijek baš onakav kakvim se čini, a seriju koja je već prozvana svojevrsnim nastavkom ultrapopularnog "Seksa i grada" uskoro ćemo moći pratiti i u Hrvatskoj.

Nova serija "Očajne kućanice" (Desperate housewives) prikazuje se na ABC-u, a prvu je epizodu gledalo 4.8 milijuna ljudi, više nego prvu epizodu "Prijatelja" ili "Seksa i grada". Serija je vrlo brzo postala izuzetno gledana, a čelnici HBO-a su zasigurno veoma nesretni zbog toga. Serija je naime prvo bila ponuđena upravo njima, ali su propustili prepoznati potencijal koji ona ima.

Riječ je o pet glamuroznih žena, kućanica, koje žive u predgrađu i čiji se život na prvi pogled čini savršenim. Serija počinje prikazujući jednu od njih, Mary Alice, koja započinje svoj uobičajeni dan u svojoj savršenoj kući, u najljepšem od svih predgrađa, nakon čega uzima pištolj i puca sebi u glavu.

Ona je glavni pripovjedač u seriji i nakon samoubojstva vodi nas u život svojih prijatelja, obitelji i susjeda. Cijelu situaciju sada vidi puno bolje i spremna je razotkriti sve tajne koje njeni susjedi skrivaju iza zatvorenih vrata u, na prvi pogled, savršenom američkom predgrađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen mali krug prijateljica, kojima nikako nije jasno zašto je ona učinila nešto tako "budalasto" čine Susan, rastavljena samohrana majka željna ljubavi koja se nada da će započeti aferu s novim seksi susjedom, Lynette, koja je uspješnu karijeru zamijenila dosadnim poslom kućanice i koja svako toliko ima napadaje panike uz četvero nepodnošljive djece, Bree, savršena, glamurozna kućanica koja svoju obitelj izluđuje jer želi sve imati pod kontrolom i Gabrielle, bivši model koja ima sve o čemu je uvijek sanjala - veliku kuću i bogatog muža koji doduše misli da ona mora raditi sve što on želi samo zato što joj kupuje skupe stvari. Ipak, ona utjehu nalazi u 17-godišnjem vrtlaru Johnu.

Američka satira o seksu i predgrađu polučila je nevjerojatan uspjeh i popunila prazninu koja je nastala nakon "Seksa i grada". Usprkos tome, neki lobiji u Americi uspjeli su neke od oglašivača uvjeriti da odustanu od oglašavanja jer serija predstavlja prijetnju za obiteljske vrijednosti.

Kako saznaje Večernji list, naše tri nacionalne televizijske kuće u borbi su za otkup prava, pa je gotovo sigurno da ćemo na jednoj od njih seriju moći pratiti od sljedeće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara