U Italiji izvučen najveći jackpot do sada, od čak sto milijuna eura

U Italiji izvučen najveći jackpot do sada, od čak sto milijuna eura

JEDAN od najvećih svjetskih dobitaka na lotu izvučen je u Italiji. Dobitni listić kupljen je u gradu Katanija na talijanskom otoku Siciliji i njegova je vrijednost nevjerojatnih sto milijuna eura. Katanija je jedan od najsiromašnijih talijanskih gradova, pa zbog toga ne čudi što su po primitku ove vijesti na ulice toga gradića izašle na stotine ljudi kako bi uz ples i pjesmu pozdravili sretnog dobitnika. Nažalost, dobitnikov identitet još nije poznat, a jedini podatak o njemu jest da je listić kupio u tobacco shopu u središtu grada.

Ovaj jackpot izvlači se od travnja, a jedan je od najvećih na svijetu. "Nadam se da je listiće kupilo mnogo ljudi, a nadam se da će onaj tko je osvojio ovakav veličanstveni iznos s tim novcem učiniti nešto i za lokalnu zajednicu", rekao je gradonačelnik Katanija, Raffaele Stancanelli. Jedna talijanska udruga potrošača drži kako lutrija uništava mnoge obitelji čiji članovi troše sav svoj novac na kupnju listića. Upravo zbog toga, netom prije izvlačenja ovog jackpota, zahtijevali su da se dobitni iznos znatno umanji i raspodjeli na više dijelova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je čula da se dobitnik nalazi u njezinom gradu, jedna je žena oboljela od leukemije po gradu polijepila plakate kojima moli dobitnika da dio novca izdvoji za njezino liječenje. Talijanska udruga psihologa i psihoterapeuta oglasila je savjet kojim ističu kako "dobitnik ili dobitnici nogu osjetiti uzbuđenje i sreću, ali isto tako bol i paranoju ako ne znaju na koji način da raspodijele osvojeni iznos".

Z.K.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara