U ljubljanskoj blagajni sredstva za siguran seks mačaka i golubova

Kolumnist slovenskog poslovnog dnevnika "Finance" nasmijao je svoje čitatelje otkrićem nekoliko bizarnih stavki u ovogodišnjem nacrtu gradskog proračuna Ljubljane, gdje su se našla i sredstva za "siguran seks" mačaka i golubova, novac za 250 mrtvačkih vreća za slučaj prirodne katastrofe, te za isto toliko zastava Europske unije koje će se od 1. svibnja morati isticati na javnim mjestima, zajedno s državnim i gradskim obilježjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moglo bi se dogoditi, tvrdi kolumnist, da će neki vijećnici prilikom glasovanja o proračunu misliti da se pod stavkom kontracepcija krije subvencioniranje kondoma, no to će se dogoditi samo onima koji ne pročitaju svih 500 stranica prijedloga ljubljanskog budžeta jer se u njemu precizno navodi da je riječ o "postupnom smanjivanju populacije golubova na humani način" i o "sterilizaciji mačaka-lutalica u azilu Gmajnice".

Prijedlog budžeta među ostalim predviđa i gradnju novog nogometnog stadiona, iako je neformalno već donesena odluka da će se samo obnoviti postojeći stadion Bežigrad, ali ne sadrži sredstva za gradski referendum o gradnji prve slovenske džamije iako je njegovo održavanje sasvim izgledno, unatoč protivljenju gradonačelnice Danice Simčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara