U napuštenom bazenu usred Ivanić Grada odvija se art&music festival

U napuštenom bazenu usred Ivanić Grada odvija se art&music festival
Foto: Press

OVE GODINE po četvrti put organizira se multimedijalni festival glazbe i umjetnosti u Ivanić Gradu. Festival jei fuzija elektronike, jazza i umjetnosti a ovogodišnja tema je digitalni input - analogni output, a održava se u napuštenom bazenu nasred livade koji je s vremenom postao svojevrsni kulturni fenomen Ivanića.

Prvi dan festivala obilježiti će majstori vinila Ilija Rudman, Dr. Smeđi šećer i Bibi. Koji će uz pucketavi zvuk ploča iz svoje kolekcije predstaviti vrhunski zvuk koji stilski objedinjava disco, funk i boogie 60-ih, 70-ih i 80-ih godina.

Drugi dan festivala program počinje ujutro, uz oslikavanje bazena i izložbe raznih umjetnika koje će svojom glazbom popratiti izvođači dR. Izzy i DeAndre te fuzijom Hip Hop, Soul i House glazbe dodatno začiniti atmosferu. Večernji dio programa kreće tvrđim rock zvukom lokalnih izvođača Legs i Quentin, a nakon njih slijedi slovenska poslastica eklektičnih zvukova pod imenom Container Doxa - novoformirani sastav od 5 jazz glazbenika, koji je našao utočište u avangardi i audiovizualnom izričaju. Drugi od tri slovenska izvođača je Litošt, također audio-vizualni trio koji voli psihodelične zvukove, a nakon dva gostovanja iz Slovenije, pozornicu će preuzeti domaći artisti Jan Kinčl i Regis Kattie - Jazz/ i Deep House duo, koji potječe iz različitih glazbenih i kulturoloških pozadina.

Za zatvaranje festivala zaduženi su Dodo i Some1else, dva izvođača s dvije različite klubske scene. Jedan dobro poznat Zagrebačkoj, drugi Ljubljanskoj. Nastupi svih izvođača bit će popraćeni pozadinskim projekcijama, gdje će se slika i zvuk beskrajno miješati i tako predstavljati osnovnu ideju ovogodišnjeg festivala - digitalni input, analogni autput.

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje branding agencija Size.

Mjesto: Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, Pool

Datum: 24-25.8.

Cijena karata: 30/50kn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?