U Osijeku dodijeljena novinarska rock nagrada "Crni Mačak"

NA DODJELI novinarske rocknagrade "Crni mačak" najviše nagrada osvojio je pop izvođač Lvky koji je osvojio nagrade za najboljeg pop izvođača godine, najbolji omot za album "Ararita" te nagradu "Crni miš" časopisa "Bug" za najbolji website, a dobro je prošao i Edo Maajka s dvije nagrade.

Najveći favorit ovogodišnjeg "Crnog mačka" Edo Maajka proglašen je debitantom godine, a osvojio je i nagradu za najbolju pjesmu u prošloj godini "Znaš me".

"Crnog mačka" za najboljeg rock-izvođača osvojila je skupina "Hladno pivo", a El Bahatee osvojio je nagradu za najbolji album godine "Amen".

Najbolji izvođač urbane klupske glazbe je skupina "Cubismo", nagrada za najbolji vokal pripala je Josipi Lisac, a najbolji instrumentalist je Matija Dedić.

Za glazbenog producenta godine proglašen je Denis Mujadžić, za album "Anđeo s greškom" u izvedbi skupine "Vatra". "Crnog mačka" za najbolji video spot osvojili su "Gustafi" za spot pjesme "Tebe san ja", a najvećom nadom proglašena je skupina "Kawasaki 3P"

Nagradu "Stari mačak" osvojio je rock-kritičar Darko Glavan.

Promotori nagrada, uz ostale, bili su Dražen Vrdoljak, Ilko Čulić, El Bahatee i Dubravko Mataković, a u glazbenom dijelu programa, pored ostalih, nastupili su Edo Maajka, "Cubismo", "Gustafi" i El Bahatee.

O dobitnicima nagrade "Crni mačak", koja se ove godine dodjeluje šesti put, odlučivalo je 109 hrvatskih novinara iz tiskovnih i elektronskih medija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara