U Pekingu svojim pomponima počele tresti New England Cheerleadersice

PROŠLI mjesec bilo je najavljeno kako će plesačice New England Patriots Cheerleaders uskoro krenuti put Kine kako bi 200 tisuća volontera na ovogodišnjim ljetnim Olimpijskim igrama naučile neke koreografije i "šejkanju" pompona. Amerikanke su stigle u velegrad Peking gdje trenutačno na opće veselje svoje vještine prezentiraju domaćem stanovništvu.

Najmnogoljudnija zemlja svijeta u kojoj se sreću Istok i Zapad, ove je godine domaćin Olimpijskih igara. Svečano otvaranje zakazano je za 8. kolovoza u nadi da će do tada svi zacrtani građevinski rokovi biti ispunjeni, odnosno da će svi sportski i turistički kompleksi biti do kraja preuređeni. Ukoliko im sve uspije po planu, Peking će ponosno stajati uz Meksiko City i Moskvu kao jedan od najvećih gradova koji su ugostili prestižno natjecanje.

Najveće Olimpijske igre u povijesti

Ovogodišnje igre u Pekingu započet će i završiti na  Nacionalnom stadionu koji je u Kini poznatiji kao "Ptičje gnijezdo". Ukupno će biti održano 302 natjecanja u 28 sportova, što uključuje 165 natjecanja za muškarce, 127 za žene i deset mješovito. Time ove Olimpijske igre postaju najveće u povijesti, jer će to biti jedno takmičenje više u odnosu na Atenu prije četiri godine. Prvi put će atletičarke moći natjecati u utrci na 300 metara sa zaprekama, dok će u stolnom tenisu dosadašnja natjecanja u parovima biti zamijenjena momčadskim natjecanjima. Svi hoteli s pet zvjezdica odavno su zakupljeni, a boravak u Pekingu je sveden na minimum - tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se dio New England Patriots Cheerleaders tima trenutačno nalazi u Pekingu gdje ih domaći stanovnici i već pristigli turisti ne prestaju snimati mobitelima, fotoaparatima i kamerama, ostatak djevojaka se priprema za sutrašnji nastup na Gillette Stadiumu u Foxboroughu, Massachusetts. Upravo će na tom stadionu večeras nastupiti Bruce Springsteen i njegov E Street Band.

L.V.
Foto: Sports Crunch

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara