U Splitu se otvara CineStar - prvo u potpunosti digitalizirano kino u Hrvatskoj i regiji

Foto: Blitz-CineStar

TVRTKA Blitz-CineStar preuzela je prostor Broadway kina u sklopu splitskog Joker centra, u kojem će se 1. ožujka otvoriti multipleks CineStar. U prostor i opremu kina će biti uloženo ukupno 7 milijuna kuna, uz kompletnu digitalizaciju tijekom veljače, čime će Split već od 1. ožujka dobiti prvo u potpunosti digitalizirano kino u Hrvatskoj i regiji. Od ukupno pet dvorana, čak četiri će biti opremljene i RealD 3D tehnologijom. U narednim mjesecima će se cijela unutrašnjost kina u najvećoj mogućoj mjeri približiti CineStar standardima. Ukupni kapacitet kina je 700 sjedala.

Multipleks CineStar smješten u sklopu Joker centra bit će opremljen prema najsuvremenijim standardima koji uključuju wall to wall platna i apsolutno najbolju svjetsku audio vizualnu tehnologiju koja uključuje Barco digitalne projektore, Doremi servere i RealD 3D tehnologiju.

Splitski CineStar će svim posjetiteljima nuditi svoje poznate usluge: 3 sata besplatnog parkinga, Stars Club 2X bonus kartice koje omogućuju on-line kupnju ulaznica i ispis istih kod kuće, najsuvremenije RealD 3D naočale, filmske matineje, svečane premijere i ono najvažnije - preko 150 najnovijih filmskih hitova godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno nam je drago da pored svih gradova u Hrvatskoj napokon i u Splitu 1. ožujka otvaramo CineStar. Ne radi se samo o tome da građani Splita dobiju najbolje tehničke uvjete za gledanje filma, već i ono najvažnije, najnoviji filmski sadržaj koji ni u kojem pogledu ne zaostaje za svjetskim trendovima i kino otvaranjima. Ovim projektom, uz sve one koje uskoro otvaramo, definitivno zaokružujemo mrežu multipleksa na području cijele Hrvatske", izjavio je Hrvoje Krstulović, član uprave tvrtke Blitz-CineStar

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u Hrvatskoj nakon splitskog otvaranja otvoriti još pet kina. Prvo će već 22. ožujka vrata za gledatelje otvoriti multipleks u Osijeku, u sklopu Portanova centra (9 dvorana s 1300 sjedala), zatim se 14. travnja u sklopu Arena centra otvara treći zagrebački CineStar (10 dvorana uključujući IMAX i Gold Class s 1712 sjedala). Sredinom godine otvorit će se još dva multipleksa CineStar,  u Lumini centru u Varaždinu (6 dvorana s 800 sjedala), te u kompleksu Dvori Lapad u Dubrovniku ( 3 dvorane, 600 sjedala).  Tijekom 2012. otvorit će se i multipleks u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (4 dvorane, 520 sjedala).

Uz postojeće, CineStar Zagreb (13 dvorana s 2940 sjedala), CineStar Novi Zagreb (9 dvorana s 1927 sjedala), CineStar Rijeka (8 dvorana s 1868 sjedala), CineStar Zadar (6 dvorana s 980 sjedala) i CineStar Šibenik (5 dvorana s 592 sjedala), svi planirani multipleksi činit će nacionalni CineStar lanac od ukupno 11 multipleksa sa 78 dvorana koje sadrže preko 14.000 sjedala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara