Udomite pse spašene iz Miljevačke jame

Tekst: R. K.
Foto: Marija Mihic / CROPIX, GSS.hr, Zagreb.hr

NAKON što su studenti Šime Ivić i Petar Odak tijekom šetnje začuli lavež koji je dopirao iz Živkove jame u Miljevcima, nastala je višetjedna agonija u kojoj su mnogi na sve načine pokušali izvući pse. Na koncu je to uspjelo Gorskoj službi spašavanja te je šest pasa, nakon što su godinu dana proveli u jami, izvučeno na sigurno.

Pretpostavlja se da je neodgovorni vlasnik bacio u jamu kuju i još jednog odraslog psa želeći se riješiti obveze. Hrabra kujica je u jami okotila četiri psića, a prehranjivali su se klaoničkim otpadom koji se ilegalno baca u Živkovu jamu.

Psi su dopremljeni u Zagreb te su pregledani na Veterinarskom fakultetu, a trenutačno se nalaze, na inicijativu gradonačelnika Bandića, u skloništu za napuštene životinje Dumovec. Bandić ih je jučer posjetio te se zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj akciji spašavanja.

Psići su pokazali iznimnu hrabrost, sad je na vama red da pokažete empatiju i udomite ove hrabre psiće. Za sve potrebne informacije obratite se Skloništu za napuštene životinje Dumovec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara